Bandázsolás után battyoghatunk

 

 

 

Hetekkel ezelőtt balesetveszély miatt lezárták a Kurcán átívelő fahidat a közönség elől, mert az egyik oldalán egy korhadt gerenda veszélyeztette a rajta folyó közlekedést.

 

 

 

Az 1981 augusztusában épült új gyaloghíd 24 tölgyfa cölöpre épült 45 méter hosszú és 1,5 méter széles fahíd. A kiséri városrészt és a Széchenyi-ligetet köti össze. A híd 1982 májusában - a Szentesen megrendezett országos eszperantó béketalálkozó emlékére - az Eszperantó-híd elnevezést kapta.

A gyaloghíd tartószerkezetét még egyszer sem újították fel, csak a padozatát cserélték le, vagy pótolták az elmúlt évtizedekben.

 

 

 

A Városellátó Intézmény elrendelte hídvizsgálatot és annak kijavítását is elvégezte a napokban.

A korhadt gerendát két oldalról közrefogták (bandázsolták, ha nem is a szó legszorosabban vett értelmét nézzük) és átcsavarozták. A művelet előtt olajemelővel a helyére emelték a megsüllyedt hídszerkezetet, majd ékekkel biztosították azt.

 

 

 

Ahogy sikerült elvégezni a híd helyreemelését úgy elkezdődhetett a padozat és a korlát pótlása. Ezzel is végeztek a napokban, így újra használható a szentesiek népszerű és gyakran használt fahídja.

Szentes, 2010. 04. 22.

 

 

.