Évértékelő a rendőrségnél

 

 

 

Megtartotta évértékelő munkaértekezletét a Szentesi Rendőrkapitányság. A megyei főkapitány és a társszervezetek képviselői előtt Balogh Szabó Imre kapitány a 2009. év eredményeit és adatait ismertette.

 

 

 

Általánosan elmondható, hogy csökkent a közrenvédelmi, az igazgatásrendészeti és balesetek száma, emelkedett azonban a bűnesetek száma. A kapitányság állományának átlagéletkora 33 év, az átlagos szolgálati idő pedig 11,5 év. Lukács János dandártábornok elismerését fejezte ki az állomány felé eredményes munkájuk alapján. Megválasztották az év rendőreit is, akik 2009-ben Csányi Konrád és Remzső András főtörzszászlósok. Munkájuk elismeréseként Balogh Szabó Imre kapitánytól emlékplakettet, Szirbik Imre polgármestertől pedig egyhetes üdülési lehetőséget kaptak.

 

 

 

Tavaly 9 százalékkal nőtt az ismertté vált bűncselekmények száma, de ez a növekedés egy sorozatügynek köszönhető. 70 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a kistérségben, az utakon 2 ember vesztette életét. 49 esetben fogtak ittas sofőrt a rendőrök, kábítószerrel kapcsolatosan 26 ügy indult Szentesen, és összesen 5 rablás történt. Az elmúlt öt év viszonylatában 2009-ben volt a legkevesebb közterületi bűncselekmény. Balogh-Szabó Imre rendőrkapitány bejelentette, áprilistól 4 rendőr-szakközépiskolással bővül az állomány, amelynek így 98 százalékos lesz a feltöltöttsége.

Szentes, 2010. 03. 12.

 

 

.