Összefoglaló a szalagavatókról

 Vigyázat! Több mint 1000 fotó az összefoglalóban!

 

 

 

Nem csak ezért várják a diákok a szalagavató ünnepséget, mert rohanó, lélekölő diákéveik világában kizökkennek a hétköznapi monotóniából, hanem azért mert ez az utolsó alkalom, hogy diáktársaikkal az erőpróbák, a bizonyítások és az érettségi vizsgák előtt utoljára önfeledten szórakozzanak.

Azt tudjuk, hogy az érettségi nem egy hiba a mátrixban és nem egy zavar az erőben. Az érettségi csak egy "lakmusz papír", egy teszt, amin megméretjük magunkat. Feladat és kihívás, egy lehetőség, amivel élnünk lehet és élnünk kell.

A szalagavató még nem azt jelenti, búcsút kell inteni a koránkelésnek. De jó ha tudatosul minden végzősben, hogy ettől a naptól vége minden szórakozásnak és egy igazán nagy megmérettetés veszi kezdetét.

A középiskolások a fiatalságuk egy darabját, szívük egy csücskét hagyják az almamáterekben, de senki ne higgye, hogy majd a felvételivel megoldódik a világ minden gondja.

 

Szentesen a szalagavatók sorát a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola kezdte. Az iskola ebben az évben a Móricz Zsigmond Művelődési Házban tartotta ünnepségét. Igaz szűkösebb mint a sportcsarnok, de ezáltal sokkal családiasabb volt a rendezvény.

 

 

 

Bartha szalagavató képes összefoglalója ITT!

 

 

 

A következő két iskola egymást követő napon rendezte szalagavatóját. 2010. december 10-én a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola végzőseinek tűzték fel a búcsú szalagját a sportcsarnokban, majd másnap a Horváth Mihály Gimnázium diákjai következtek.

 

 

 

 

 

Boros szalagavató képes összefoglalója ITT!

 

 

 

Szép hagyomány a gimnáziumban, hogy a szalagavatóra az igazgató nem jön "üres" kézzel. Évek óta mindig hoz egy kis ajándékot, a végzősöknek, ami nem más, mint köszöntő gondolat egy volt HMG-s diáktól. Ebben az évben Vajdovich Nóra üzenetével érkezett H. Szabó Réka igazgatónő, akinek a beszédét ITT lehet meghallgatni!

 

 

 

HMG szalagavató képes összefoglalója ITT!

Szentes, 2010. 12. 19.

 

 

.