Több mint 40-en futottak utoljára 2010-ben

 

 

 

A 2010-es esztendő utolsó sportrendezvénye volt a Szilveszteri futás, melyet a St. Jupát Sportegyesület szervezett. A Dózsa háztól (Liget kaputól) induló futást tavaly élesztették újjá, mert évekkel ezelőtt már  szerveztek ilyen programot, csak akkor éjfél előtt 10 perccel indult a mezőny tudtuk meg Valkai Zsolttól a sportegyesület vezetőjétől. Ez a futás nagyon népszerű volt és az utolsó ilyen programon több mint 100-an futottak át az egyik évből a másikba.

 

 

 

Pár év kihagyás után most már második alkalommal futnak a sportolni vágyók együtt, ha nem is a szó legszorosabb értelmében az új esztendőbe.

Két táv közül választhattak a jelentkezők, melyet nem volt kötelező futva teljesíteni. Akár futva vagy egy kellemes sétával is megjárhattunk.

 

 

 

A vállalkozó kedvűek akár jelmezben is (sokan voltak ilyenek) megtehették a kiírt távot, azaz a 2, vagy a 3,8 kilométert.

 

 

 

2010. december 31-én, pénteken 11 órakor volt a rajt a liget kapuban. Ez nem verseny volt, csak egy kis könnyed kocogás, vagy sétálás, de valljuk be egy jó beszélgetésre is lehetőséget adott.

Bárki jelentkezhetett az aktív, sportos óévbúcsúztatásra így több korosztály vágott neki a távnak.

 

 

 

A cél elsősorban az egészséges életmódra nevelés, nem a szó szoros értelmében vett verseny, így helyezéseket sem osztottak ki - mondta Valkai Zsolt a futás előtti tájékoztatójában. Azért senki sem ment haza üres kézzel, mert a támogatók által felajánlott díjakat kisorsolják, az ötletes jelmezeket a szavazatok alapján rangsorolták.

Szentes, 2010. 12. 31.

 

 

.