Egy nagydoboznyi szeretet a gyerekeknek

Országszerte 22 kórház kap a K&H bankfiókokban gyűjtött könyvekből és játékokból

 

 

 

Szentes, 2010. december 6. – A K&H gyógyvarázs program ez év őszén országszerte 22 bankfiókban gyűjtött gyermekkönyveket és játékokat a kórházban fekvő kis betegeknek. Az 1 hónapos gyűjtési akció során összegyűlt ajándékokat 22 kórház gyermekosztályán osztják szét az év utolsó hónapjaiban, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhet a meglepetésekből. A K&H Csoport így kíván tenni azért, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz, és újra teljes életet élhessenek. A mai napon a Dr. Bugyi István Kórház részére adták át a szentesi fiókban gyűjtött ajándékokat.

 

A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program harmadik éve szervez gyermekkönyv- és játékgyűjtési akciókat. Korábban általában néhány napon keresztül, illetve országszerte 1-4 helyen zajlottak egyszerre a gyűjtések, melyek során több mint 5500 könyv és játék gyűlt össze, 32 kórház gyermekosztálya számára. Ez év őszén az ország minden megyéjében, összesen 22 K&H bankfiókban várták a felajánlott játékokat, könyveket. Ezúttal országszerte 22 kórház gyermekosztályán gyógyuló kis beteg részesülhet a meglepetésekből még karácsony előtt.

„A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 7 év során igyekezett nemcsak a gyermekek testi, hanem lelki gyógyulásához is hozzájárulni. Tudjuk, hogy az ünnepek alatt még hosszabbnak tűnik a kórházban eltöltött idő, és még nehezebb elviselni a vizsgálatok okozta kellemetlenségeket. Annak érdekében, hogy karácsony előtt minél több kis beteg arcára mosolyt csalhassunk, ez év őszén országszerte 22 K&H bankfiókban gyűjtöttünk játékokat, gyermekkönyveket. Nagy öröm számunkra, hogy az ország második legnagyobb bankjaként olyan ügyfelekkel büszkélkedhetünk, akik szívesen áldoznak a gyermekek gyógyulásáért. Ezúton is őszintén köszönöm minden kedves adományozó ügyfelünknek, hogy 3 nagy doboz játékot és könyvet hoztak el a szentesi bankfiókba, és járultak hozzá így a gyerekek felépüléséhez – mondta Héjjas Béla, a K&H Bank szentesi fiókvezetője.

 

 

 

„A kórházban eltöltött idő egy felnőtt betegnek sem könnyű, így elképzelhetjük, hogy mit jelenthet egy gyermek számára. Egy-egy kedves mesekönyv, baba vagy versenyautó segít lekötni a gyerekek figyelmét a vizsgálatok során, és ez nagyban megkönnyíti az orvosok munkáját. A játékok emellett elviselhetőbbé teszik a kis betegek számára a kórházban töltött időt. Annál örömtelibb esemény nem is történhet a kórház életében, ha belépve egy kórterembe mosolygó gyerekek fogadnak bennünket,  márpedig a játékoknak, mesekönyveknek ebben nagyon nagy szerepük van. - mondta dr. Baráth Lajos, a kórház főigazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs a Dr. Bugyi István Kórházban jár, hiszen hiszen 2009-ben a gyermekosztály 495 200 forint értékben kapott műszertámogatást, valamint ugyanebben az évben szórakoztató gyerekprogrammal is hozzájárult a gyermekek gyógyulásához.

Szentes, 2010. 12. 06.

 

 

 

.