Minden betegágy mellé kerül Biblia

 

 

 

Minden betegágy mellé Szentírás kerül a jövőben a Dr. Bugyi István Kórházban – hangzott el az intézmény karácsonyi ünnepségén, melyen ünnepi műsorral és ajándékkal is készültek a kórház munkatársai számára.

Az intézmény menedzsmentje kiemelten foglalkozik az emberi megbecsülés programmal, melynek egyik eleme lehet, hogy a Biblia minden bent fekvő beteg számára elérhető legyen. Ezek a gondolatok találkoztak a Gedeon Társaság elképzeléseivel, helyi szervezetük a jövőben folyamatosan minden betegágy mellé eljuttat egy Újszövetséget és Zsoltárokat tartalmazó kötetet. Szintén kapnak Szentírást az intézmény munkatársai.

 

 

 

Az első kötetet a kórház karácsonyi ünnepségén adták át, melyen lelkipásztorként Gilicze Andrásné szolgált. Szalay Róbert karácsonyi verseket mondott, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola és Hangversenyközpont tanulói furulyán karácsonyi dalokkal, rézfúvós hangszereken Mozart zenéjével ajándékozták meg a megjelenteket a kór-ház kápolnájában. December 22-én a Krónikus Belgyógyászati és az Ápolási Osztály betegeihez már eljutott az első Biblia. Az ünnepségen jelenlévő dolgozók apró ajándékokat is kaptak, amit díszként helyezhetnek fenyőfájukra.

 

 

Szentes, 2010. 12. 27.

 

 

.