420 arany, 198 ezüst, 119 bronz

A legeredményesebb sportegyesület

 

 

 

A Központi Gyermekélelmezési Konyha ebédlőjében tartotta évzáró közgyűlését a szentesi Delfin ESC. Pólyáné Téli Éva tartotta az éves munkáról szóló beszámolót. Szólt a 17 évvel ezelőtt indult szenior úszásról, mely 11 éve működik egyesületi formában.

A gazdálkodásukat most is a szűkös lehetőségek, és a szigorú takarékosság jellemezte, így ezek nem akadályozták céljaik megvalósítását.

 

Eredményességük lenyűgöző: 17 uszodában rendezett versenyen vettek részt ebben az évben, a 12 nyíltvízi hosszútávúszó rendezvény mellett. Ez a sok verseny igen nagy megterhelést jelentett anyagilag és felkészülésben is egyaránt. A versenyeken összesen 38 versenyző 420 arany, 198 ezüst és 119 bronzérmet szerzett az egyéni számokban.

Ez több mint a tavalyi gyűjteményük, bár a mezőny erősebb lett. Váltókban 50 alkalommal állhattak a dobogó legmagasabb fokára, 26 alkalommal második, 15 alkalommal 3. helyen végeztek az egyesület úszói.

 

 

 

A jelentősebb versenyekről és eredményeiről is beszámolót hallhattunk:

Világbajnokság Gőteborg: A magas költségek és egyéb okok miatt csak 2 úszó vett részt ebben az évben a Világbajnokságon. Pólyáné Téli Éva utolsó évesként a korosztályában 16. helyen végzett 200 pillangón, 21. helyen 100 pillangón, 22 lett 200 mellen, 33. 100 mellen és 38. 50 mellen. Bálega Szilvi az idei legjobb idejét úszta ezen a versenyen 200 gyorson, de nem nem volt elég olyan eredmény elérésére amilyet szeretett volna.

 

Országos Bajnokság, Gyula: A magyar bajnokság nyílt bajnokság, így jelentős számban érkeztek külföldről is versenyzők a népes magyar mezőny mellé, akik a szabályok szerint magyar bajnoki címre is jogosultak, amennyiben valamennyi ellenfelüket legyőzik. Ezzel együtt hatalmas szentesi siker született, az utóbbi évek legtöbb egyéni bajnokságát, és rekordszámú váltó bajnokságot nyertek. Összesen 44 egyéni bajnoki címet, 41 második és 24 harmadik helyet szereztek. 12 váltó szerzett bajnoki címet, mellette 5 második és 2 harmadik helyezett váltója volt az egyesületnek. Az összesített pontversenyben a Szentesi Delfin ESC 2. helyen végzett a csapatok versenyében!

 

XVI. Nemzetközi Szenior Úszóverseny, Szentes: A Nemzetközi verseny nagyon sikeres volt ebben az évben is. Közel 250 fő vett részt rajta.

 

 

 

A jövőről: 2011-ben 16 magyarországi, 6-8 külföldi /Kassa, Szabadka, Temesvár, Kolozsvár, Resita, Yalta/ medencében rendezett versenyre akarnak utazni az egyesület úszói. Emellett a 5-10 szabad vízben rendezett úszóverseny is szerepel a versenytervben, ez azt jelenti, hogy átlagosan 2-3 verseny jut havonta, melyeken Szentes sporthírét akarják öregbíteni.

Szentes, 2010. 12. 27.

 

 

 

.