30 éves a Koszta 

Jubileumi rendezvénysorozat az iskolanapok keretében

 

 

 

1980. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a Tanácsköztársaság Úti Általános Iskola a Hámán Kató lakótelepen. Három évvel később vette fel a Hámán Kató nevet ünnepélyes keretek között. 1992. őszén pedig megkapta az iskola a Koszta József nevet, hiszen kiemelkedő szerepe volt a rajztagozatnak és a művészeti nevelésnek.

 

 

 

A Koszta József (volt Hámán Kató) Általános Iskola iskolanapok eseményei ünnepi hangulatban teltek, mert ebben a tanévben ünnepelte az iskola fennállásának 30. évfordulóját.

A 30 éves évfordulót egy hat hetes rendezvénysorozattal ünnepelte az intézmény, melyet november 20-án jubileumi bállal zárt a Megyeházán.

A jubileumi eseménysorozat tanári előadással kezdődött. Október 25-én iskolatörténeti kiállítás is nyílt. Az ünnepi falat az elballagott diákok tarisznyái színesítették, mindegyik egy-egy végzett osztályt szimbolizálva. Kiváló tanítványok, az iskola büszkeségeinek fényképei bizonyítják, itt jó alapokat, tudást szerezhettek a tanítványok.

Koszta iskolai tablófotók ITT tekinthetők meg!

 

 

 

10-30 évvel ezelőtti eszközök, tárgyak sorakoztak a lépcsőfordulóban, az előcsarnokban. A mai diákok rácsodálkoztak a cirillbetűs írógépre, a kezdetleges számítógépre, vetítőkre, az úttörőélet elmaradhatatlan kellékeire, nyakkendőkre, jelvényre, őrsi naplókra.

Az iskolanapok a kezdetektől fogva nagy népszerűségnek örvendtek. Erről árulkodnak a vitrinben elhelyezett fotók, a lépcsőfordulók képnézegetői.

 

 

 

A régi diákok fórumán (okt. 29.) több kedves "öregdiák" mesélte el életútját, mutatta be élete egy szeletét. A hallgatóság élvezettel hallgatta őket, majd a délután fesztelen beszélgetésbe torkollott.

Az ünnepi rendezvénysorozat végén egy hatalmas gálaműsort rendeztek az iskola tornatermében, ahol egykori és jelenlegi diákok léptek fel. Zene, tánc,  ének szórakoztatta a közönséget.

 

 

A gálaműsor képei ITT tekinthetők meg!

 

 

 

Másnap bállal zárták a hat hetes programot a volt és jelenlegi Kosztások.

A bált egy gyönyörű bécsi keringővel nyitották a kosztás diákok. Németh Anikó - tízszeres magyar bajnok -, az iskola volt diákja állította össze a koreográfiát , és tanította be a táncot.

 

 

A bál képei ITT tekinthetők meg!

Csodálatos látványt nyújtottak a fehérruhás lányok és a frakkba öltözött fiúk! Ezt követte egy vígopera ária és egy duett  az egykori tanítvány, Nagy Johanna és partnere előadásában. Az énekeseket Lakatos Béla kísérte zongorán, aki szintén ebből az iskolából ballagott el hajdanán.

Ezt követően a volt tanítvány, a Bécsben élő Imre Zsuzsa lépett színpadra, és csodálatos hangjával, közvetlenségével varázsolta el a közönséget.

Szentes, 2010. 12. 15.

 

 

.