Új munkalehetőségek Szentesen

 

 

 

Az Ipari Parkban 2004 óta működő HK Ceram Kft. körébe tartozó Marosinvest Kft. beruházása új munkalehetőséget teremt az ipari területen, A 160 millió forint fejlesztés eredményeként elkészült üzemben kályhacsempét, később mázas kerti és homlokzati kerámiát gyártanak. A 20 embernek munkát adó gyár termékei Szentesen is megvásárolhatóak lesznek.

 

 

 

Magas színvonalú, mázas kerámiatermékek gyártására szakosodott új iparcsarnokot avattak az Ipari Park Déli Zónájában. A Marosinvest Kft. beruházásában készült létesítmény ünnepélyes átadásán megjelent Reiner Bornemann, cégtulajdonos elmondta: 2004-ben indult a vállalatuk élete, ipari kerámiák gyártásával. Egy évvel később kezdték el a gyártást a parkban, a most felavatott üzemcsarnok szomszédságában lévő területen, az azóta már nívódíjas HK Ceram üzemeiben.

 

 

 

A tulajdonos büszkén hangoztatta: rövid idő alatt el tudták érni, hogy a hazai tetőcserép-ipar beszállítói legyenek, s már az első évben nyereséggel dolgoztak. Az elmúlt években kapacitásukat sikerült megháromszorozni, s az eredmények arra ösztönözték a vezetőséget, hogy továbblépjenek. Keresték a több lábon állás lehetőségét. Ezt valósították most meg a Marosinvest Kft. új iparcsarnokával, melynek menedzsere, Sebők Imre bemutatta az üzem tevékenységét.

 

 

 

Mint elmondta, a gazdasági válság okozta krízisidőszakban döntöttek úgy, hogy másik tevékenységi formát is fel kell építeniük.

 

 

 

A parkban megvalósított üzemben első lépésként kályhacsempéket fognak gyártani, majd különböző mázas kerámiákra állnak rá, készíteni fognak például kerti és wellness kerámiákat is.

Természetesen ezek a munkálatok sok fejlesztést követelnek, már csak azért is, mert a menedzser kijelentette, a piac olyan szegmensét célozzák meg termékeikkel, ahol a minőség fontosabb, mint az alacsony ár.

 

 

Szentes, 2010. 11. 24.

 

 

.