Nyugdíj helyett, "vérdíj"!

Díjkitűzés a nagymágocsi rablás kísérletben

 

Az elmúlt héten egy ismeretlen férfi, munka helyett egy gyorsabb pénz szerzési lehetőséggel próbálkozott Nagymágocson, de akciója nem járt sikerrel. Azért, hogy gyorsabban elfogják az elkövetőt megyei rendőr-főkapitányság vezetője, ha nem is a szó szoros értelemben "vérdíjat", de nyomravezetői díjat ajánlott fel.

 

 

250 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki olyan információt hoz a rendőrség tudomására, ami közvetlenül elősegíti a Nagymágocson 2010. november 26-án történt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete elkövetőjének elfogását.

A posta nagymágocsi kézbesítője jelentette be a Nagymágocsi Rendőrőrsön, hogy november 26-án délelőtt a Dózsa György utcán egy általa ismeretlen férfi rátámadt, és pénzt követelt. A támadás miatt a postás segítségért kiáltott, mire az ismeretlen személy elszaladt. A Szentesi Rendőrkapitányság az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt rendelt el nyomozást. Az elkövető 170-175 cm magas, vékony testalkatú férfi. Fekete pulóvert és azon kívül zöld kantáros, munkásnadrágot viselt.

 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányág vezetője 250.000. forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető közvetlenül azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Kérjük, hogy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, hívja a rendőrség 107-es, 112-es segélyhívószámát, vagy a Telefontanút a 80/555-111-es telefonszámon.

Szentes, 2010. 11. 30.

 

 

.