Kicsi csuka, csiki-csuki!

Avagy, horgász a pácban! 5 csuka = 5 nap elzárás

 

A Szentesi Rendőrkapitányság járőrei a Szentes Tiszai ártérben 2010.09.30-án tetten értek két fő szentesi lakost, akik az adott területen engedély nélkül. horgásztak. Az intézkedés során megállapítás nyert, hogy a személyek 5 db. 30-35 cm nagyságú méreten aluli csukát fogtak ki. A halakat a lefoglalásukat követően az eljáró hatóság munkatársai az élő Tiszába visszahelyezték.

Az ügyben kapitányságunk az 1999. évi LXIX. törvény 157 §. (1) bekezdés a/ pontjába ütköző lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt az előkészítő eljárást lefolytatta.

Az előkészítő eljárása során beszerzett bizonyítékok alapján a Szentes Városi Bíróság az ügyben 2010. november 22-én nyílt tárgyalást tartott.

A bíróság az előkészítő eljárást lefolytató hatóság indítványára, azzal egyet értve az eljárás alá vont személyekkel szemben 5 nap elzárás büntetést szabott ki. Az engedélynélküli horgászás során használt, és a hatóság által lefoglalt, mintegy 20.000,-Ft. értékű horgász felszereléseket a bíróság elkobozta.

Szentes, 2010. 11. 22.

 

 

.