11 arany 8 ezüst és 1 bronz

WTKA KÜZDŐSPORT FESZTIVÁL - Olaszország - Marina di Carrara

 

 

 

Nem is tudjuk, hogy a cím után kell-e magyaráznunk a magyar kyokushin válogatott eredményét, melyet a WTKA világszervezet küzdősportok fesztiválján ért el. De mégis megtesszük, mert ezzel tartozunk azoknak a versenyzőknek, akik közel egy esztendeje készültek erre a viadalra.

 

 

 

A versenyen készült képek ITT tekinthetők meg!

 

 

 

2010. október 27-31 között szervezték meg a küzdősportok fesztiválját az olaszországi Marina di Carrara-ban. Erre a viadalra 22 kyos versenyző utazott ki, hogy a SAI-DO karate versenyben elnyerjék a viadal elsőségét. Az eredményt tekintve valljuk be, hogy a Szentesről és a környező településekről kiutazott csapat messze menőkig teljesítette sensei Brezovai Sándor elvárását.

 

 

 

 

 

A sajtótájékoztatón hallhattuk, hogy 15 érmet vár a csapattól, és ez torna végére 20 éremre nőtt.

Közel 100 versenyző nevezett különböző korcsoportokban a WTKA SEI-DO karate versenyére. Az első viadalok után a Dél-Afriakiak, a Svájciak, az Olaszok közül 1-1 csapat, a Horvátok és a Németek is visszaléptek a küzdelmektől, mert látták a magyarok győzni akarását, és a versenyzők felkészültségét, és nem kívántak csúnya verésben részesülni (hallhattuk az edzőktől, s ezzel elismerték a magyar csapat felkészültségét).

 

 

 

 

 

A magyarok állták a sarat és győzedelmeskedtek. Meg kell jegyeznünk, hogy a visszalépett csapatok edzői is végig nézték a magyar küzdelmeket, és elismeréssel szóltak a nálunk folyó kyos munkáról. Bevallásuk szerint versenyzőik az ilyes fajta küzdelmekre nincsenek felkészülve, így nem kockáztatják a sérüléseket.

 

 

 

 

 

Akkor kezdjük az „aranyos” versenyzőkkel: Első (azaz világbajnok lett) Lantos Lehel, Rapi Balázs, Bagi Alexandra, Kurucsai Róbert, Kurucsai Ágnes, Gojdár Kamilla. Ők a szentesi Oyama dojo-t képviselték a versenyen. Továbbá még a magyar válogatott keretében első helyezést ért el Láng Lilla, Láng Zsolt, Homonai Tamás, Bede Annamária és Georgiades Zoltán.

 

 

 

 

 

A dobogó második fokára állhatott fel Simonovics Erika és Szőke Soma, akik szintén a szentesi egyesületet képviselték. Második helyen végezett még Kotuly Zoltán, Szabó Bettina, Püski Péter, Hutter Tamás, Percze Lajos és Karai Péter. A világbajnokságon részt vett csapat egyetlen harmadik helyét Győri Martin szerezte meg, harcias küzdelemben.

 

 

 

 

 

Ezzel a teljesítménnyel a magyar csapat a legeredményesebb volt a SEI-DO karate versenyben.

Egy ilyen viadal után mindenki úgy gondolja, hogy most következik majd egy kiadós pihenés, de a csapat nem áll meg, mert november 13-án Budapesten rendeznek Európa Kupát, amelyről hasonló eredménnyel kívánnak hazatérni.

 

 

Szentes, 2010. 11. 02.

 

 

.