Zárva a 33-as

Új pályabeosztás a 25m-es medencén!

 

 

A Szentesi Üdülőközpont 2010. október 17-én tapasztalt medencevíz panasz kivizsgálása.

Tájékoztatom a tisztelt érintett vendégeket, hogy a 2010. október 17-én vasárnap, a szentesi uszoda 33 méteres medencéjében felmerült panaszra, belső vizsgálatot indítottam. Az adott napon a medencében vízilabda mérkőzést játszó gyerekek közül kettőt aznap este a kórház gyermek-osztályán megfigyelésen tartottak nyálkahártya- és tüdőirritációval, majd hétfő délután hazaengedték őket, jól vannak.

A kórház jelzésére az illetékes szakhatóság, ÁNTSZ Szentesi, Csongrádi, Kisteleki Intézete, a hétfői napon helyszíni ellenőrzést tartott. A jegyzőkönyv szerint a medence különböző pontjain a medencevíz szabad klór értékei egymáshoz viszonyítva eltérést mutatnak, átlaguk a megengedett érték alatt volt, a víz ph értéke megfelelő volt. A vizsgálat megállapította, hogy a vízforgató hatásfoka nem kielégítő, annak műszaki felülvizsgálata illetve cseréje szükséges. Továbbá megállapította, hogy a medence gépészeti műszaknaplójában a szükséges medencevíz vizsgálatokat előírás szerint vezetjük, az abban található határértékek megfelelőek. A medencében a panasz időpontját megelőzően pénteken, szombaton és még vasárnap is edzések folytak, összesen 12 edzés, valamint fürdővendégek is igénybe vették, részükről panasz nem érkezett.

Dr. Tóth Gábor kistérségi tiszti főorvos úr 2010. október 18-án délután meghozta határozatát. E határozat szerint a 33 méteres medence üzemelését azonnali hatállyal felfüggeszti, a medence vízforgató berendezésének felülvizsgálatát rendeli el. A vízforgató berendezéssel biztosítani kell, hogy a medence vizének klórtartalma a medence minden pontján ugyanazt az értéket mutassa. A medence üzemeltetése csak akkor folytatható, ha a vonatkozó közegészségügyi előírások maradéktalanul biztosításra kerülnek.

A szükséges és előírt intézkedéseket azonnal megkezdtem, uszodatechnikai szakértő cégek bevonásával műszaki felülvizsgálat indult el a probléma mihamarabbi kezelésére. Napokon belül ismertté válnak az alternatívák, melyek alapján eldönthető milyen megoldással és mikor lesz üzemeltethető újra a medence. A felülvizsgálattal megállapításra került, hogy a medence a jelenlegi vízforgatóval 18 éve, a szakhatóság üzemelési engedélyével, megfelelően üzemel. Az üdülőközpont szakembereivel, a külső uszodatechnikai szakértő cégek a város vezetésével együtt folyamatosan a probléma kijavításán dolgozunk és 2-3 napon belül megoldással állunk elő.

A további tájékoztatást a www.udulokozpont-szentes.hu  oldalon és a helyi médiákon keresztül fogom megtenni.

 

33 méteres medence átmenetileg nem üzemel. A probléma kijavításán folyamatosan dolgozunk. Ennek következtében a mai naptól a 25 méteres medencét új beosztás alapján tudják használni, melyet a csatolt mellékletben láthatnak. Az iskolák továbbra is tudnak jönni úszásórára, az úszók és a pólósok pedig az egyeztetett beosztás alapján tudnak edzeni.

Deák Albert

Ügyvezető

Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.

Szentes, 2010. 10. 20.

 

 

.