A rabló megvan az aranynak lába kélt

Fegyveres rablás Szentes központjában

 

 

Egy fegyvernek látszó tárggyal rabolt ki egy ékszerboltot kedd délután egy férfi Szentesen. A Szentesi Rendőrkapitányságra 14 órakor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi fegyvernek látszó tárggyal bement a József Attila utcában található ékszerboltba, majd onnan 3,5 millió forint értékben ékszert vitt magával. A támadáskor senki nem sérült meg. Az elkövető 25-28 év körüli, kb. 170-180 cm magas, mackós testalkatú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésekor kapucnis felsőt, alatta baseball sapkát, sötétkék kabátot és kék nadrágot viselt. A férfinál egy olajzöld, ún. katonai málhazsák volt. Az ügyben a Szentesi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen, a helyszíni szemle és az adatgyűjtés nagy erőkkel folyt. A támadáskor senki nem sérült meg.

 

A rendőrség a bejelentést követően jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A soron kívül elvégzett helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként megállapítást nyert, hogy a gyanúsított Kecskeméten tartózkodik.

A férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bevetési Szolgálat Akció Alosztályának kommandósai helyismeretének igénybevételével és a Szentesi Rendőrkapitányság nyomozóinak információi alapján a városban elfogták. A férfi hajnalig tartó kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a férfi a bűncselekménykor egy gáz-riasztó pisztolyt tartott magánál. Az eltulajdonított ékszereken túladott, a rendőrség még keresi az orgazdát. A Szentesi Rendőrkapitányság a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A bűncselekmény 10 évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

Szentes, 2010. 10. 20.

 

 

.