Mérlegeltek

 

 

A tegnapi napon megtörtént a mai nap bokszolóinak mérlegelése a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

A szombati, „A visszatérés" gálát felvezető mérlegelésnél először Matolcsi József állt a mérlegre, a digitális számláló 71,80 kilót mutatott. Ezután következett a főmérkőzés két főszereplője: a rutinos, 39 éves Petrovics János 72,25, ellenfele, „A spártai" becenévre hallgató Szili 72,70 kilót nyomott. Majd jöhettek a nehézfiúk, a nehézsúlyú UBO címmérkőzés szereplői, Tóth László és Németh Mihály állt a „szerkezetre. Az első „rostavizsgán" mindenki átment.

 

 

 

Ma 17 órától (a sok meccs miatt a tervezettnél egy órával korábban kezdik) rendezik meg „A visszatérés" ökölvívógálát. 

 

 

 

Rácz Félix, a Felix Promotion tulajdonosa, vezetője a honi professzionális ökölvívásba tér vissza és legújabb versenyzője, Szili István (középsúly) Svájcból Magyarországra hozatalával mutatkozik be újra. A kőszegi kötődésű öklöző eddig öt profi meccset vívott, mérlege makulátlan.

 

 

 

- Mindenképpen győzelmet várok magamtól Petrovics ellen – közölte Szili –, az öthetes edzőtáborban alaposan felkészültem Bertók Róbert irányításával. A taktikát, a stratégiát is kidolgoztuk – talán két év múlva juthatok el címmérkőzésig.

 

- Jó, színvonalas küzdelmet várok a találkozótól, amelynek Szili István az esélyese – vélekedett korábbi profi világbajnokunk, az esemény egyik VIP-vendége, Kovács „Kokó" István –, de nem lesz könnyű dolga, Petrovics rutinos ökölvívó.

 

 

 

Sajnos zárásként rossz hírrel szolgálunk a sportág szerelmeseinek: sokáig úgy volt, hogy a korábbi világbajnok, a középsúlyú Kótai Mihály is kötelek közé lép Szentesen. Bertók Róbert főszervező elmondta: ez a mérkőzés, bár mindent megtettek, hogy tető alá hozzák, nem valósul meg.

Szentes, 2010. 10. 01.

 

 

.