Dzsungel könyve a Kosztában

 

 

 

A Koszta József Általános Iskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából különösen gazdag iskolai programokkal lepi meg volt és jelenlegi diákjait.

Október 25-én például  Rudyard Kipling világhírű darabját vitte a nevelőtestület színre.  Az indiai őserdőben játszódó történetet már számosan feldolgozták, - gondoljunk csak Dés László- Geszti Péter- Békés Pál sikeres musicaljére- de úgy, ahogy most a kosztás tanári kar tett, még soha sem!

 

 

 

A kerettörténetet átírva először megjelennek a különböző közkedvelt mesealakok a porondon, jelesül: Hohó, a horgász, egy reklámból ismert kis pingvin, a farkas, amelyik bekapta Piroskát….., de persze a mesemondó végül mégis Kipling történetével folytatta.

 

 

 

A főszerepben, a farkasok közt nevelkedett Maugli szerepében, Dömsödi Ferenc testnevelő, a törvényt bölcsen oktató medve, Balu bőrében Fekete Zoltán biológia tanár aratott fergeteges sikert a diákok körében. Hatalmas, piros boksz-kesztyűjét, bő barna ruháját sokan elirigyelték.

A titokzatos Ká, a zöld kígyó, sziszegő beszédét nagyszerűen utánozta Csorba Ildikó drámaoktató, de az embervérre szomjas Sír Kán megszemélyesítője, Oltyán Gyula tanító is vastapsot érdemelt ki.

Kiválóan táncolt a farkas falka, a majmok csapata, a keselyűk hada és a Mauglit magukhoz csábító asszonyok csoportja is.

A mai életre variált szövegek, Lucza László tanár úr iwiwes mondatai hangos, önfeledt kacagást váltottak ki.

Az ötleteket a szereplők közösen, nagy élvezettel gyűjtötték, mint ahogy saját kezűleg varrták, ragasztották öltözetüket és a díszleteket.

Virtuóz táncosnak bizonyult Janiga Lászlóné testnevelő tanárnő, aki több szerepet is képes volt megjeleníteni: először pingvinként totyogott elénk, majd farkas és majom táncot is járt.

  

 

 

A dzsungel összes kellékét, a fákat a tantestület elevenítette meg. A fényes nap természetesen az iskola igazgatója, Szemerédi András volt, aki csak a jól ismert népi dalocskára volt hajlandó megjelenni: „Süss fel nap, fényes nap….” A képen is jól látható, mint ragyogott.

A gyerekek is a játék részeivé váltak azáltal, hogy biztathatták, és irányíthatták kedvenceiket.

A műsor végén jól tükrözte a frenetikus hangulatot a közös örömtánc, hogy Maugli végül az embereket választotta, s hogy az előadás ilyen fantasztikusra sikeredett.

 

Az előadás további képei ITT tekinthetők meg!

Szentes, 2010. 10. 27.

 

 

.