Családi egészség-, és Sportnap

Az első szentesi Vöröskeresztes bázis óvoda

 

 

 

2010. szeptember 25-én a Szentes Város Felsőpárti Óvodásaiért Alapítvány rendezésében került sor a Családi egészség- és sportnapra a Rákóczi utcai óvodában. A rendezvénynek helyet adóz intézmény ezen a napon ünnepélyes keretek között lett Vöröskeresztes Bázis óvodája. Stílusosan egy sportnap keretében avatta fel az erről szóló táblát Szirbik Imre Szentes város polgármestere és Sasvári Krisztina, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei igazgatója. valamint Geréné Dunaháti-Vas Márta, a Kertvárosi Óvodai Körzet vezetője ismertette azokat a vállalásokat, amelyeket a bázis óvoda tenni fog a jövőben. A rendezvény fő támogatója a KOGART (Kovács Gábor Művészeti Alapítvány.

 

 

 

Csak pár példa:

  • odafigyelnek, hogy az intézmény/tagintézmény dolgozói elmehessenek csoport specifikus elsősegély tanfolyamokra

  • foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek a Vöröskeresztről, vagy éppen a napsugárzásról, vagy más vöröskeresztes-egészségnevelő témáról

  • nyitott fórumokat vagy egészségnapokat szerveznek a szülők bevonásával, egyszerre aktivizálva őket önkéntesként, és egyszerre tájékoztatva őket fontos témákról (pl. nem köztelező védőoltások / pandémia, közlekedésbiztonság / baleset megelőzés stb.)

  • helyet adnak, vagy segítenek a közeli véradások szervezésében

  • gyűjtéseket szerveznek, (pl. karácsonyra használt játékot, vagy élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak)

  • népszerűsítik a Vöröskereszt munkáját, tagot toboroznak, helyet adnak vöröskeresztes kampányoknak (pl. 1%-os kampány, katasztrófagyűjtések)

 

 

Ezt követően az óvodások és szüleik változatos sport programokon vehettek részt. Ebből az alkalomból véradást is szerveztek, amelyre 63-en jelentkeztek. Ez olyan mértékű vállalási kedv, amely egy városi szintű véradáson szokott lenni.

 

 

 

A rendezvényen készült képek ITT tekinthetők meg!

 

 

Szentes, 2010. 10. 05.

 

 

.