Teljes útzár a Kossuth utcán

 

 

 

Nem a következő hetekben várható a teljes útzár Szentesen a Kossuth utcán, de tény, hogy lesz ilyen, amikor is a csatorna fedlapok szintezésére kerül a sor a Kossuth utca megújítása során.

 

Heteken belül elkezdődik Szentes főutcájának teljes rekonstrukciója. A város négy megnyert pályázat összevonásával valósítja meg a Kossuth utca felújítását. A Liget bejáratától a Kurca híd kiszélesítésével az Attila utcai körforgalomig kerékpárutat építenek. Mobil körforgalom létesül a Petőfi utcai és a Klauzál utcai kereszteződésnél. Terelősziget segíti majd a forgalmat a Mátyás király és a József Attila utcai csomópontnál. Díszburkolatot kap a főutca a Petőfi Szállótól a Horváth Mihály utcáig. A felújítással csökken a parkolók száma, viszont növekszik a zöldfelület a városközpontban. A kivitelezés miatt az év során szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani a Kossuth utcán. Az aszfaltozás előtt lesz majd egy hét, amikor teljesen megtiltják a közlekedést a csatorna fedlapok beépítése miatt a Kossuth utcán.

 

 Kinagyítható!

 

A legnagyobb változások közé tartozik, hogy a Kossuth utca északi oldalán megszűnnek parkolóhelyek (előzetes számolásunk alapján 42-45 parkolóhely szűnik meg). Így nem lehet parkolni majd az Ady Endre utca és a Horváth Mihály utca között, valamint szintén nagy érvágást jelent a főutcai üzleteknek, hogy a Bocskai utca és a Klauzál utca közötti szakasz északi oldalán megszűnik a parkolás.

 

 Kinagyítható!

 

Tervezve van a Rákóczi utcai kereszteződésbe is körforgalom, csakhogy egyenlőre a Közútkezelő elzárkózik annak finanszírozásától. Reméljük, hogy akad egy kis pénz akár egy mobil körforgalom megépítésére.

 

 

 

A Penny-hez, és a Posta elé épül plusz gyalogátkelőhely, körforgalom épül Somogyi B. utca és Klauzál kereszteződésbe. Hasonlóan körforgalom lesz a Petőfi u. – Kossuth u. kereszteződésben a lámpa helyett, de ott egyelőre nem kapja meg a végleges formáját, mert azt  a Petőfi Szálló rekonstrukciója megváltoztathatja.

A fenti terven egy érdekességet is láthatunk, de erről nem kaptunk információt, hogy a Posta mellett található Fortuna szobor szökőkúttá alakul-e át, mert a terven ez a rész vízfelületnek van színezve, de lehet, hogy csak rosszul fogott a plotter pennája.

Szentes, 2010. 01. 28.

 

 

.