Ünnepi főorvosi ülés

Címzetes egyetemi tanári címet kapott Dr. Vajdovich István ny. osztályvezető főorvos 

 

 

 

Ünnepi főorvosi ülést tartottak a minap a Dr. Bugyi István kórházban, amikor is az intézmény tudományos bizottságának javaslatára Dr. Bugyi István Emléklappal köszöntötték Dr. Vajdovich Istvánt nyugalmazott osztályvezető főorvost, aki ez év júliusában Szegeden vehette át címzetes egyetemi tanári címét. 

 

 

 

Dr. Bandula Mihály emlékezett kollégájára az ünnepi ülésen és elmondta, hogy -  Dr. Vajdovich István 1965-ben Szegeden szerzett fogorvosi diplomát a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen. Utána Szentesen, a Csongrád Megyei Kórház Szájsebészeti Osztályán alorvosként kezdett dolgozni. Szakvizsgáit 1967-ben (fog- és szájbetegségek), majd 1979-ben (szájsebészet) szerezte. Osztályvezetői főorvosi kinevezést 1982-ben nyert. Fogorvosi implantológával 1980 óta foglalkozik, Magyarországon elsőként fejlesztette ki és kezdte alkalmazni (1983) a nagytisztaságú, magastömörségű polikristályos alumínium-oxidból készült Diakor fogorvosi implantátumokat. Nevéhez fűződik az ötvözet-len titánból kifejlesztett Denti Implantációs Rendszer bevezetése (1987), amely európai viszonylatban is a legrégebben alkalmazott dentális implantológiai rendszerek közé tartozik. 1990-ben sikerrel védte meg kandidátusi disszertációját a fogorvosi implantológia tárgyköréből. 1992-ben a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Fogászati és Szájsebészeti klinikáján címzetes egyetemi docensi címet kapott. Alapító tagja, majd 2004-2008 között elnöke a Magyar Fogorvosok Implantológiai Társaságának. Vezető oktatója a Szegedi Tudományegyetem Fogorvosi Kar Fogászati és Szájsebészeti Klinikája és a Denti System Társaság által közösen szervezett intenzív implantológiai továbbképző tanfolyamainak. Nevéhez fűződik továbbá az iskolafogászat beindítása.

 

 

 

Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a tanár urat, akinek átadta a Dr. Bugyi István Emléklapot.

Az ünnepség ezzel nem ért véget, mert nyugdíjba vonulása alkalmából Dr. Mászáros Antal főorvos is Dr. Bugyi István Emléklapot vehetett át a megyei közgyűlés elnökétől.

 

 

Szentes, 2009. 09. 22.

 

 

.