Szentesen voltak a szentesiek

 

 

 

Jó szentesinek lenni, mondta Liszkai Gusztáv Szentes polgármestere 2009. szeptember 4-én. Ugyanis Szentes polgármestere ellátogatott Szentesre, ahová Kiss Endre meghívására érkezett. A FotoPrint vállalkozás tulajdonosa egy külföldi útja során lett figyelmes Szlovákiában egy kisközségre, amit szintén Szentesnek hívnak. Elhatározta, hogy megszervezi a két szentesi polgármester találkozóját, és erre nem volt alkalmasabb időpont mint a szentesi lecsófesztivál.

 

 

 

Szirbik Imre polgármester a vendégek köszöntésekor bemutatkozott és folytatta "Szentes polgármestere", erre jött is a válasz Liszkai úrtól, hogy "Én is Szentes polgármestere vagyok". Hatalmas nevetésbe torkollott a találkozó, ami megadta a tanácskozás alaphangját.

 

 

 

Liszkai Gusztáv bemutatta települését, Szentest (Bodrogszentes, szlovákul Svätuše, korábban Plešany)  mely község Szlovákiában a Kassai kerület Tőketerebesi járásában található. A közel 900 fős település több mint 90%-a magyar.

 

 

 

A közös eszmecsere után a lecsófesztivál szalonnasütés részén folytatódott az ismerkedés egymással. A két polgármester (ha lehet egy kis képzavarral élni) "mezt cseréltek", melyet hatalmas tapssal jutalmaztak a környékben állók.

 

 

 

A két polgármester továbbá megegyezett, hogy alkalom adtán a szentesiek is ellátogatnak Szentesre.

 

 

Szentes, 2009. 09. 10.

 

 

 

.