Sokat fejlődtek

 

 

 

Egy év alatt sokat változott a helyzet Szentesen. Férfi vízilabdában mindenképp. Egy évvel ezelőtt ugyanis a hazaiak az ötcsapatos Cserháti-emléktornán mind a négy vetélytárstól kikaptak. A mostani viadal előtt Vass Sándor, a házigazdák trénere nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy ezúttal lényegesen jobban szerepelnek majd, sőt azt sem tartotta kizártnak, hogy az élen végeznek. Nem bizonyult rossz jósnak!

 

 

 

Az első mérkőzésüket az OSC ellen vívták. Dolgozott bennük egy jó adag dac is, elvégre az előző évad utolsó bajnokiján csúfos vereséget szenvedtek a fővárosban az OSC-től. A meccs előtt megfogadták a házigazdák, hogy visszavágnak. Sikerült! Ha nem is játszottak túlzottan jól, de a nézők láthatták, hogy alakul, épül a csapat. A volt szentesi edző, Fülöp Tibor vezette párizsi gárda elleni találkozót viszont kicsit könnyelműen vették a szentesiek. Tudták, hogy jobbak náluk, de azért alázat is kell a pólóhoz. Most kevés volt (valószínűleg ezért maradt ki annyi helyzet), a magabiztos siker mégsem forgott veszélyben. Szabó Zoltánék a legjobb meccsüket a BVSC ellen játszották. Végig pörögtek, betartották a taktikai utasításokat, magyarán egy jó OB I-es mérkőzést produkáltak. Mindez pedig azt jelentette, hogy százszázalékos teljesítménnyel elsők lettek a Cserháti Gyula-emléktornán. Tavaly utolsók voltak.

 

 

 

Eredmények

BVSC–Noisy-Le-Sec (francia) 15–7; Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK–OSC 11–9 (1–1, 4–4, 2–3, 4–1), a szentesi gólszerzők: Szabó Z., Zsivanovics, Döbrőssy, Torday 2-2, Kasza, Jaksa, Éles; OSC–BVSC 12–4; Szentes–Noisy-Le-Sec 8–5 (2–1, 3–2, 3–1, 0–1), a szentesi gólszerzők: Szabó Z. 3, Torday 2, Szabó T., Jaksa, Éles; OSC–Noisy-Le-Sec 17–7; Szentes–BVSC 10–9 (3–2, 2–1, 3–2, 2–4), a szentesi gólszerzők: Éles 4, Varga I. 2, Jaksa, Homonnai, Szabó L., Zsivanovics.

 

 

 

A Cserháti-emléktorna végeredménye:

1. Bodrogi Bau-IOS-Szentes 9,

2. OSC 6,

3. BVSC 3,

4. Noisy-Le-Sec 0 ponttal.

 

 

 

Különdíjasok: a legjobb edző (Mikó József-emlékdíj): Fülöp Tibor (Noisy-Le-Sec); a legjobb center (Soós László-emlékdíj): Ibolya Tamás (OSC).

 

 

Szentes, 2009. 09. 22.

 

 

.