A szentesi Könyvtár ez évben is csatlakozik az országos Könyvtári Összefogás programhoz, amelyre idén október 5 – 11-e között kerül sor.

 

A hét folyamán változatos programokkal szeretnék az érdeklőket 50-en innen és túl a könyvtárba csábítani. Könyvajánló pályázatot hirdettek és megrendezésre kerül a Nagyi – unoka könyvtárhasználati vetélkedő (melyre már előzetesen is várják a könyvtárban az érdeklődők jelentkezését). Neves előadók előadásai zárják a tematikus napok programjait. A hétfői nyitónapon (okt. 5-én) dr. Ranschburg Jenő lesz a meghívott vendég, 7-én a Kreatív Nagyik napján Régi gyermekjátékokról tart előadást Kalmár Ágnes művészettörténész a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és műhely igazgató-főmuzeológusa. A hét folyamán bemutatók és szaktanácsadások helyszíne is lesz a könyvtár az egészséges életmód és táplálkozás jegyében, illetve bemutatkoznak a városban működő szakkörök, klubok, egyesületek, amelyek tagjai között többen már túl vannak az 50. életévükön.

A hetet október 11-én a Könyves Vasárnap zárja, amikor minden érdeklődőt szívesen várnak a könyvtárban és a könyvtár melletti téren játékokkal és egyéb programokkal. Valamint ezen a napon kerül sor a könyvtár használati vetélkedő eredményhirdetésére. Egész héten ingyenes lesz a beiratkozás és az internet használatért sem kell fizetni. Meghirdetik a megbocsájtás hetét - elengedik a könyvek késedelmes visszavitelért fizetendő díjat. Illetve vasárnap minden új beiratkozónak ajándékkal kedveskednek. A részletes programokról később tájékoztatjuk a Mozaik olvasóit.

Szentes, 2009. 09. 03.

 

 

.