Helyzetjelentés a viharkárokról

 

 

 

A lecsófesztivál hétvégéjén hatalmas vihar vonult át a Dél-Alföldön. A szinte orkán erejű szél senkit és semmit nem kímélt. A széllel együtt több villám is sújtotta városunkat. A Nyíri utcában egy kéményt ütött szét a a "mennydörgés". A Megyeháza tetejét megkezdve több négyzetméter bádogot sodort le a vihar. A környező épületeknél is itt-ott megkezdte a tetőt, de nagyobb kár semelyiket nem érte.

A Megyeháza dísztermének tetejét sodorta le a vihar a Kossuth térre, ami csak a szerencsének köszönhető, hogy senkit nem talált el, mert többen ott tartózkodtak a téren abban a viharos időben.

 

 

 

A Liget Étterem hátsó tetőrészére szakadt rá egy korhadt fa, amit a tűzoltók daraboltak aztán össze. Említhetjük még a buszmegállót, mert ott is faág veszélyeztette a közlekedőket, de számos ilyen eset volt ezen a napon.

Ha valaki a lecsófesztivál képeit átnézte, akkor feltűnhetett, hogy a szentesi tűzoltók által igényelt asztaloknál egy tűzoltót sem láttunk, mert az előző napi vihar annyi munkát adott a fiúknak, hogy nem volt idejük szórakozni.

 

 

Szentes, 2009. 09. 10.

 

 

.