A nagy fogás

 

 

 

Alapos gyanú miatt ebben az évben is közös akcióval vizsgálták át a szentesi rendőrkapitányság munkatársainak irányításával a szentesi tűzoltók a Kurca városi szakaszának medrét.

 

 

 

Az augusztus 11-ei vizsgálatnak meg is lett az eredménye, mert több bicikli (ha csak darabban is) de előkerült. Elsőként a Dózsa háznál található móló környékét tapogatták végig a búvárok a folyómedret, mert 0 (nulla) látási viszony közepette csak így tudtak felderíteni. Lett is eredménye, de az igazán nagy "hal" csak ezután jött.

 

 

 

Az Ifjúsági Ház mögött található kerékpáros híd a nevét jól tükrözte, mert itt több mint 10 biciklit rejtett a Kurca. Az igen fárasztó vizsgálatot később egy hármashorog is segítette. Ennek eredményességét az is jól mutatja, hogy már az első bedobásnál fennakadt rajta egy bicikli. Ezen felbuzdulva újabb bedobás után már két "drótszamarat" húzott ki a célszerszám.

Összesen 17 kerékpár és azoknak több alkatrésze került elő, de még egy bevásárlókocsit is rejtettek a habok, amiben ott volt még a 100 Ft-os!

 

 

 

Ha ennél a pontnál abba hagyták volna a medervizsgálatot, már akkor is elmondhatnánk, hogy eredményes volt az akció a rendőrök, de a "nagy hal" tényleg csak ezután következett.

Az Eszperantó fahídnál csak úgy gyorsan végigszaladtak a híddal párhuzamosan első vizsgálatként, és ekkor egy Simson Schwalbe motorkerékpár kerekét pillanthattuk meg kiemelkedni a vízből, csakhogy folytatásként ott volt a teljes motor is. A Kurca közepén lódult át a motor a korláton, amihez biztosan nem volt elég csak két kéz!

 

 

 

A kiemelést gyorsan megoldották a tűzoltók, és örülhet a gazdája, mert a rajta található biztosítási matrica alapján gyorsam megtalálható az.

 

 

 

Az biztos, hogy jó alaposan meg kell mosni, de hogy más gondja van-e, azt csak egy jó alapos átvizsgálás után lehet kideríteni.

 

 

Szentes, 2009. 08. 12.

 

 

.