VESPA

Három hétig forgatták a VESPA c. filmet Szentesen

 

 

 

Szentesen három hétig filmforgatás zajlott. A történet ugyan nem szentesi (vagy mégis, mert egy Berekháti községből indul), de a főszereplő kisfiú igen- tudtuk meg Szűcs Lajos alpolgármestertől.

 

 

 

A szentesi környezet és a város tetszett meg a 100 perces nagyjátékfilm forgatócsoportjának. A Vespa című alkotáshoz a berekháti iskolában, a "roma telepen", a város környéki településeken forgattak.

Nagyon sok helyszínt felismerhetnek majd a szentesiek, és jövőre egy szentesi közönségtalálkozón egy filmbemutató alkalmával erről mindenki be is bizonyosodhat.

 

 

 

Nem szentesi történet Groó Diána filmje. A Vespa egy roma kisfiú története, aki elindul a nagyvárosba, hogy átvegye csokipapíron nyert Vespáját. A film egyszerre szól az álmokról és a mai magyar társadalom hiperrealista oldaláról.

 

 

 

A filmet 3 hétig forgatták a környéken. A stáb nagyon szeretett itt filmezni, ugyanis nagyon segítőkészek az itteniek- tapasztalták.

A Vespa forgatócsoportja jól ismeri Szentest és annak vezetését, és ez a személyes kapcsolat is segített abban, hogy Szentes mellett döntsenek. Bár sok helyszínt kipróbáltak, mégis Szentes mellett maradtak - mondta el a film 2009. július 3-ai sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos alpolgármester.

A filmszemlére készül el az alkotás, amelyet utána moziban is megnézhetünk majd.

 

 

 

Groó Diána rendező szerint szerint muszáj jelet adni és figyelmeztetni, amit a szeretnivaló gyerekszereplőn keresztül tesznek meg. A Vespa egy roma kisfiú története, aki egy cigánytelepen él, és kártyázás közben nyer egy kupont, amellyel egy motort vehet át a nagyvárosban, ahová el is utazik. A film egyszerre szól az álmokról és a mai magyar társadalomról - mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Groó Diana.

 

 

A rendező elárulta, hogy a főszereplő tizenkét éves Tóth Sanyi volt az első, akit a szereplőválogatáson meghallgattak. Utána még több mint száz fiatal próbált szerencsét az ország minden tájáról, de - mint Groó Diana fogalmazott - mindenkiben Tóth Sanyit keresték, így végül visszatértek a dél-alföldi fiúhoz. 

Szentes, 2009. 07. 03.

 

 

.