Kurca Regatta - 2009

 

A szentesi Kurca Regattán idén 13 négyes túrakenuegység, 13 kormányos és 6 ladikos indult, a flúgos futamban 5 vízi tákolmány versenyzett, és szombat este 8-kor még emberek csobbantak a vízbe a lovagi tornán.

 

 

 

2009. július 11-12 között rendezték meg a Kurca városi szakaszán a Kurca Regatta evezősversenyt.

Aki szeret evezni, annak egy nagyon jó megmérettetés volt ez a verseny. Több versenyszámban küzdöttek a versenyzők, de valljuk be őszintén, hogy a sztárok versenyére és a flúgos futamra voltak a legtöbben kíváncsiak.

 

 

 

Szombat délelőtt Szűcs Lajos alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, és örömét fejezte ki, hogy egy újabb "sportág", ezáltal egy újabb verseny iratkozott fel Szentes sportpalettájára.

A rövid megnyitó után már jöttek is az első futamok egy gyors sorsolás után.

 

 

 

A 4-es túrakenuk versenyére négy fős csapatok jelentkezhettek (ki gondolta volna? :-) A versenytáv 400 méter volt az Ifjúsági Háznál található szökőkúttól az Eszperantó fahídig, vigaszági futamokon ez a táv zsugorodott 200 méterre

 

 

 

A kormányosok versenye egy egyéni megmérettetés volt, amire bárki jelentkezhetett. A versenytáv itt is 400 méter volt.

Ladikos versenyében pedig egy ladikkal kellett ugyanazt a távot leevezni, mint a kenusoknak, de ennél a hajó nemnél ez egy kicsit több időbe telt.

Végezetül volt még flúgos futam, ami formatervező verseny volt  fiatal úszójármű építőknek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várták, akik kreativitásukat felvillantva PET palackból építettek legfeljebb 3 méter széles és 2 méter magas úszójárművet. Ebben a versenyben feltétel volt, hogy nem csak hogy fent kellett maradni a vízen a palackokból épített tutajoknak, hanem végig is kellett evezni velük a távot.

 

 

 

Szombaton késő délután Beliczai Balázs humorista szórakoztatta a közönséget, aki később hajóba is szállt a média képviselőivel. A VIP futamon Vajda Attila olimpiai bajnok erősítette a helyi politikusok hajóját, így egyértelmű volt győzelmük a médiások ellen. A bajnok mellett Kálmán János, Rébeli Sz. Tamás és Pásztor Antal önkormányzati képviselők eveztek. Az ellenfél hajóban az MTV sportriportere Egri Viktor, Beliczai Balázs humorista, Csorba Gyula a Civil TV főszerkesztője és Besenyei Gábor, a Rádió Szentes vezetője küzdött az egyensúly megőrzéséért és a vízbe borulás elkerüléséért.

 

 

 

 Figyelem!   A regattán készült képeket ITT tekinthetik meg!

Vigyázat! Eltart egy ideig míg mind a 225 képet megtekinti :-)

 

 

 

 

 

 

A vízi lovagi tornát a Szent Jupát csapata nyerte és teljesítette a távot a flúgos futamban mind az öt PET palackokból készült vízi alkalmasság is.

A négyes túrakenuegységben a Békéscsaba csapata nyert, a kormányos és ladikos versenyben pedig a szentesi Csendes Zoltán vitte el a pálmát.

 

Lovagi Torna:  Ladik:
1. Jupát 89'-től napjainkig 1. Csendes Zoltán
2. Hipocampus 2. Torday Árpád
3. Tanagarak 3. Valkai Zsolt
 
Flúgos: Kormányos:
1. Szentesi 4kerék 1. Csendes Zoltán
2. Mészáros Gábor 2. Papp Dániel
  3. Valkai Zsolt
 

4-esek:

1. Békéscsaba (Polgár Zoltán,Juhász Andrea, Varga Ernő, Koppányi László)
2. Vízilovak  (Csendes Zoltán, Vakhal György, Csendes Attila,Baranyi Antal)
3. Jupát 89'-től napjainkig (Valkai Zsolt, Berezvai Bea, Mészáros Gábor,Tóth Bálint)

Szentes, 2009. 07. 17.

 

 

.