Palacsinta fesztivál Derekegyházon

 

 

 

Az elmúlt esztendőben is ellátogattunk Derekegyházra, a falunapok keretében megrendezett Palacsinta fesztiválra. Évekkel ezelőtt elhatározta a kis község, hogy beírja magát a hóbortos rekordok történelmébe a Guiness Rekordok-ba. Akkor sikerült ez, és azóta rekorderek.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

Az óriás palacsinta, ami minden tányérról lelógott!

 

Az idei évben palacsinta királyt és királynőt választottak, aki egy esztendeig uralja ezt a címet, mert a tervek szerint jövőre is vár mindenkit a palacsinta fesztivál.

Húsz tűzhely csapatai sütötték közel két órán keresztül a palacsintákat. A végén egy éhes zsűri várta a csapatok alkotásait, hogy kiderüljön, hogy melyik palacsinta nyeri el a 2009-es év legjobb palacsintája címet.

Az itészek először nagy lelkesedéssel kezdtek hozzá a zsűrizéshez, majd ahogy telt a gyomruk úgy lankadt a kedv is. Volt kókuszos, kakaós, gyümölcsös, de az Í-re a pontot a céklás - sajtkrémes tette fel.

1-10-ig adhattak pontokat a zsűri tagok, és az előbb említett palacsinta 4 pontot ért. Nem csak az ízre de színre is pontoztak a zsűri tagok. A három színű (nemzeti színű) palacsinta kiemelkedett a sorból, melyet mindenki érdeklődéssel nézett a fesztiválon.

 

 

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem ....                                              A zsűri asztala                                

 

Méretileg is volt sokféle, pici, nagy, de akadt óriási is, ami tárcsán sült. csaknem 1 liter palacsintatészta kellett az óriásihoz.


































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

Szentes, 2009. 07. 14.

 

.