Anyatejes Világnapot ünnepelték

 

 

 

Szentesen Ötödik éve köszöntik az Anyatejes Világnaphoz kapcsolódva Szentesen az anyákat és gyermekeiket, idén több mint száz anyát köszöntöttek 2009. július 31-én péntek délelőtt a Megyeháza Kulturális és Konferencia Központban. Olyan anyukákat vártak a volt Megyeházára, akik legalább hat hónapig szoptatták gyermeküket.

 

 

 

Szentesen nincs anyatej-hiány - tudtuk meg Móricz Jánosnétól, a védőnői szolgálat vezetőjétől -, sokan szoptatnak és sokan anyatejgyűjtőbe viszik be a gyermekük számára felesleges tejet. 1800 forintot fizetnek a bevitt anyatej literjéért, azonban akinek szükséges, a csecsemő 8 hónapos koráig ingyen adnak belőle.

 

 

 

A gyűjtést emellett azzal is ösztönzik, hogy külön autó jár a házakhoz a tejért. Augusztus 1.-jét az anyatejes táplálás világnapjaként 1993-óta Magyarországon is megünneplik. A WHO, Egészségügyi Világszervezet valamint az UNICEF, Gyermekvédelmi Világszervezet még 1992-ben indította el programját a csecsemők egészséges táplálására. Egy évvel később csatlakozott a programhoz a Magyar Védőnők Egyesülete is.

 

 

Szentes, 2009. 08. 04.

 

 

.