50 éve örömben és bánatban

 

 

 

A 71 éves Rácz Gergely és felesége, a 69 esztendős Ujj Eszter 2009. július 18-án a szentesi polgármesteri hivatal házasságkötő termében egybehangzó igennel fogadott ismét örök hűséget, és felhúzták egymás ujjára az ezt szentesítő karikagyűrűt.

Mindezt először 1959. július 5-én tették meg, azóta eltelt 50 esztendő. A város nevében Szűcs Lajos alpolgármester egy csokor virággal és egy üveg borral köszöntötte az „ifjú párt", akiknek természetesen a család, fiuk, Gergely, a két unoka, Anett és Adrienn, és a dédunoka, Viktor is gratulált.

 

 

 

– A báli szezonban hétvégén mindig a kultúrházba jártak mulatni a fiatalok, ott ismerkedtünk meg mi is 1958-ban – emlékezett Eszter néni. – Nem mondanám, hogy első látásra egymásba gabalyodtunk, de Gergely egyre sűrűbben kért fel táncolni, megszerettük egymást, és összeházasodtunk.

– Amikor most újra kimondtuk az igent, azt hiszem, Eszter nevében is állíthatom, a múlt mellett a további közös jövőnkre gondoltunk, arra, miként segíthetjük még a családot. Az első ötven év szinte elrepült, a következő fél évszázad pedig jön magától – közölte nevetve Gergely bácsi, majd szinte egymás szavába vágva mondták: úgy „bírták ki" együtt öt évtizeden keresztül, hogy mindig mindent megbeszéltek, és a jó kedély, a vidámság sem hagyta őket cserben soha.

 

 

Szentes, 2009. 07. 21.

 

 

.