Nyári Szabadtéri Színház Szentesen

 

 

 A plakátok kinagyíthatók!

 

A héten újra megnyitja kapuit a Nyári Szabadtéri Színház Szentesen a volt Megyeháza udvarán. A Művelődési Központ szervezésében idén a tavalyinál több program kerül a publikum elé, egészen pontosan tizenkettő, köztük musical, színdarab, könnyűzenei koncert, operett-slágerek.

Elsősorban szórakoztató jellegű előadásokat kínálnak a szervezők. Arra is törekedtek, hogy minél szélesebb közönségréteget csábítsanak a nézőtérre, beterveztek ingyenes előadásokat is. Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója a tavalyi sikert tűzte ki célul. Akkor 800 fős közönséggel zárt A padlás című musical, de a többi darab is jól ment, átlag 400 nézővel. Komolyabb érdeklődésre most is felkészültek, bár az udvar befogadóképessége legfeljebb a már említett 800 nézőre alkalmas, akkor már faltól-falig ültek az emberek.

A szervezők tapasztalják, hogy a fiatal, lelkes művészek előadása sokszor ugyanolyan színvonalas, mint a nagy nevű színészeké, ezért biztatnak mindenkit ezen darabok kipróbálására is a szezonban. Elsőként június 28-án, vasárnap egy mexikói táncegyüttes lép színre a hangulatos udvaron este fél 9-től. A mintegy 30 tagú csoport az évente megrendezésre kerülő szegedi táncfesztivál egyik idei vendégeként látogat el városunkba is.

Június 30-án, kedden 21 órától kezdődik Neil Simon darabja, a Napsugár fiúk című komédia. (Figyelem! Korlátozott számban még lehet jegyet vásárolni a Nyári Színház kiemelt darabjára!)

Az abszurd humor jeles képviselője, Galla Miklós tavalyi szentesi fellépésén említette ezt a darabot a szervezőknek, így esett a választásuk a valószínűleg közönségvonzó komédiára nyitódarabként, melyben a főszereplők (Koltai Róbert és Galla) magukat adják. Mondani sem kell, sikernek ígérkezik. Esőnapként július 1-jét jelölték meg.

Az előadásokra jegyek vásárolható:

a Művelődési és Ifjúsági Házban (Szentes, Tóth József u. 10-14. Tel.: 63/314-211)

az Őze Lajos Filmszínházban (Szentes, Nagy Ferenc utca 3. Tel.: 06 30/756-6092) valamint

a Babilon Könyvesházban (Szentes, Kossuth Lajos u. 11. Tel.: 63/318-673)

Szentes, 2009. 06. 25.

 

 

.