Lóháton…

 

 

 

Napjainkban egyre többet hallunk az állatoknak az ember életében betöltött jótékony hatásáról. Sok intézményben fejlesztenek sérült gyermekeket és felnőtteket képzett szakemberek állat-asszisztált terápiával, mely a kutyán, lovon, delfinen kívül házi kis kedvenceinket is magában foglalja. A Jó Úton-Lóháton Alapítvány szervezte az Állatterápiával a Fogyatékkal Élő Emberekért, az Európai Bizottság által támogatott projekt 3. találkozóját Szentesen.

 

   

 

A programban részt vevő partnerek május 28-június 1 között tartózkodtak városunkban, melyben szerepelt többek között speciális iskolai, gyermekotthoni látogatás, lovasterápia bemutató, melyek természetesen a projektben vállalt feladatok teljesítéséhez segítenek hozzá. Az érdeklődök figyelemmel kísérhetik munkánkat a http://euanimaltherapy.europole.org  honlapon. 

 

 

 

A koordinátor - Daniel Filipas, Esperando Egyesület - véleménye a rendezvényről:

Szentesen találkozott „Az állatterápiákkal a Fogyatékkal Élő Emberekért” című, az Európai Bizottság által támogatott projekt négy partnerszervezete Romániából, Olaszországból, Törökországból és Magyarországról. A program során azt akarjuk kideríteni, milyen állatokat használnak fejlesztésre és hogyan végzik e tevékenységet Európában illetve az egész világon. A szentesi projekt-találkozó a harmadik volt a munka során, de az első, ahol láthattunk egy igazán szakszerű bemutatót a témában.

A demonstráció, melyet a Jó Úton-Lóháton Alapítvány lovasterapeutája szervezett, kitűnő példája volt annak, ahogyan egy professzionális lovasterapeuta fejleszteni tud egy jól képzett, megfelelő vérmérsékletű lóval, segítve ezzel a sérült gyermekek integrációját. Mi több, ezek a gyerekek nem csak lovaglásban ügyesek, de igazi előadókká is válhatnak. Mi negyedszer voltunk Szentesen, s ezután is jönni fogunk, mert itt mindig kedves fogadtatással, vendégszeretettel találkozunk: egy nagyon helyes kis város, jó barátokkal – Emberek és Kajás, a ló! Láthattam partnereink arcán a ámulatot és a varázslatot Irén, a gyerekek és Kajás közös bemutatója alatt. Mindenki sokat tanulhatott belőle.

Köszönjük Irén ! Köszönjük Szentes!

 

 

Szentes, 2009. 06. 08.

 

 

.