Központi albérlet kiadó

Gólya nélkül marad-e a Gólyás ház?

 

 

 

2009. június 3-án a reggeli órákban újabb madár mentő akciónak lehettünk szemtanúi. A Petőfi utcán található Gólyás ház kéményéről három kisgólyát vett le a szentesi tűzoltók segítségével a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársa.

A beavatkozásra azért volt szükség, mert a gólyapár közösen nevelte a kicsinyeket, melyet folyamatosan figyelemmel követtek a Nemzeti Park munkatársai, és pár napja csak az egyik szülő gondoskodott a kisgólyákról, így véleményezhető, hogy a másik szülő elpusztult. Tudni kell, hogy a gólyák felváltva őrzik, vigyázzák kicsinyeiket, és pár napja 40 percekre is egyedül maradt a fészek. A szülőknek nem csak az a dolguk, hogy etessék a kisgólyákat, hanem a forróságban árnyékoljanak. A júniusi nagy forróság előtt szükség volt az ilyen fajta mentőakcióra, hogy a három kisgólya felnevelődjön a Szegedi Vadasparkban.

 

 

 

Hogy a fészeknek mi lesz a sorsa? Remélhetőleg egy új gólyapár rátalál majd a fészekre, vagy az egyedül maradt szülő új párra talál, és megmarad a "gólyás" ház jelképe.

Szentes, 2009. 06. 04.

 

 

.