"Hírességek" között a Díszpolgárok társasága

 

 

 

2004-ben az országban egyedülállóként megalakult a szentesi díszpolgárok társasága. A megalakuláskor elhatározták, hogy negyed évente találkoznak és egy-egy ilyen összejövetelen megbeszélik az elmúlt hónapok szentesi eseményeit.

 

 

 

2009. május 8-án Dr. Csíky László portré és karikatúra szobrász, Szentes város díszpolgára látta vendégül a társaságot. Egy kellemes hangulatú délutánon betekintést nyerhettek a résztvevők Csíky László munkáiba és munkásságába, és a vacsorát igazi hírességek között fogyaszthatták el. Több száz alkotás, híresebbnél híresebb személyek szúrós pillantásaival próbálták a falatokat kinézni a szájból, de hiába.

 

 

 

A kimerítő lakoma után közösen megtekinthették Csíky László legújabb alkotását, melyet nem is olyan régen az RTL KLUB nézői is láthattak Fábri Sándor műsorában az Esti Showder-ben.

 

 

 

A doktor úr, ebben az évben egy újabb alkotásra készül mely nem szobor lesz (ekkor kapja fel a fejét mindenki), hanem egy újabb könyv melyben Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas professzor szobrának történetét (kálváriáját) mutatja be.

Szentes, 2009. 05. 10.

 

 

.