Befejeződött a kincsvadászat!

 

 

Véget ért Szentesen a kincsvadászat! Egy teljes napon keresztül hat csapat küzdött a kincsért Szentes város több helyszínén.

2009. május 29-én 11 óra 50 perctől kezdve folyamatosan kerültek beszállításra a csapatok az erre az alkalomra bérelt „wellness kempingbe”. A medencés hely lehetőséget adott a kincsvadászatban való elmélyülésre és a feladatokra történő teljes ráhangolódásra.

Először a Zsoldos Pengék foglalhatták el helyüket a táborban. Őket 182 fő búcsúztatta az iskolából. Ez azért fontos, mert már ezzel is pontokat szerezhettek a kincsvadászok. Arcukon látszott a meglepődés, mert csak 300 métert kellett utazniuk, hogy a központi bázisra érjenek. A Szentes Családsegítő Központ (volt Úttörőház) udvarán lett kialakítva a Harc központi bázisa.

Másodiknak a Pollák hősei szállhattak a terepjárókba. Közel 160-an gyűltek össze az ő búcsúztatásukra. A Mezgé csapatát talán 50-en búcsúztatták, de hangerőben mindenkit lepipáltak. A felvezető rendőrautó szirénáját elnyomva, sikítva bocsájtották útjukra a kincsvadászokat. A Közgé csapata 226 diákot és tanárt tudott mozgósítani a cél érdekében, ami majdnem elég is lett volna a győzelemhez, de a HMG-sek őket is felülmúlták. 255-en búcsúztatták a földieperrel felszerelt társaságot.

 

 

 

Kakas szóval indult a kincsvadászat!

2009. május 30-án a „kakas kukorékolásával” indult Szentesen a kincsvadászat. A csapatoknak előző este a játékmesterek pontos időt nem mondtak a reggeli indulás tekintetében, így a találgattak és arra jutottak, hogy talán reggel 6 órakor kell majd kelni. A reggeli készülődésre is úgy mondták a szervezők, hogy lesz rá 20 perc, csakhogy ez is valamilyen módon lecsökkent a reggeli órában.

Hajnali 4 óra 40 perckor „síppal, dobbal és nádi hegedűvel” érkeztek meg a játékmesterek a táborba és közölték mindenkivel (megj. hangosan), hogy el vagyunk késve, mert igaz buszt rendeltek reggelre és a sofőr rá is ér, csakhogy a busz nem ér rá, a buszsofőr busz nélkül nem ér semmit. Az pedig nem várható el, hogy egymaga mindenkit kivigyen a hátán a kincsvadászat első helyszínére, szóval van mindenkinek 9 perce, hogy összeszedje magát.

Nagy rohanás volt és csak úgy kapkodtak a kincsvadászok, de ők még ekkor nem is sejtették, hogy ezzel még nem ért véget a reggeli megpróbáltatásnak.

 

 

 

A képeken jól láthatjuk, hogy nem volt veszélytelen vállalkozás a kincskeresés, de a szervezők mindenre gondoltak. Két mentős tiszt vigyázott a diákokra, hogy senkinek semmi baja ne történjen.

 

 

 

A megaprodukció Szentes 2008/2009-es tanévének legösszetettebb sport- és kaland versenye volt a helyi középiskolák között. A kincskeresés izgalmát 6-szor 6 fős csapat élhette át, de sokan jelezték a szervezők felé, hogy talán jövőre még több is indulhatna. Nem csak erővel kellett bírniuk a diákoknak, hanem Szentes múltját és helyismeretét is el kellett sajátítaniuk, hogy megleljék a kincset.

 

 

 

A városközpontot keresztül-kasul átfésülték az elrejtett kincses dobozokért, amelyek újabb feladványokat rejtettek, így újabb és újabb kihívások elé néztek a kincsvadászok.

 

 

 

Hogy kinek sikerült megszerezni a kincset? Azt a Harc honlapján (www.aharc.hu)  bárki megtekintheti majd. Napról-napra újabb beszámolók kerülnek fel a versenyről míg megtudhatjuk a verseny végeredményét!

 

 

 

 WWW.AHARC.HU 

 

 

Szentes, 2009. 06. 04.

 

 

.