A próbatétel napja

 

 

 

Az egészségeseknek és a segítséggel élőknek szervezett május 1-jén közös sporttalálkozót a Wellness Colosseum az Arany János utcán. A próbatétel napja elnevezésű egész napos program mottója: "Színezzük be a világot együtt TE és ÉN". Ennek jegyében a kulturális és sportprogramokon kívül Te és Én versenyszámokra is sor került, melyben játékos formában vetélkedtek majd az egészséges emberek és a segítséggel élők közös csapatot alkotva.

 

 

 

A Wellness Colosseumban nem ez az első alkalom, hogy a közös tevékenykedésre teszik a hangsúlyt a szervezők, hiszen minden általuk szervezett programba bevonják a segítséggel élőket is, akik fejlesztését már négy éve végzik a szakemberek a sportlétesítményben.

 

 

 

Eddig heti két, mostmár három alkalommal tornáznak ott többek között a Gondozási Központ ellátottjai. Köztük olyanok is, akiknél már születésükkor vagy csak később alakult ki valamilyen betegség. Az általuk elsajátítottakat pedig már több alkalommal be is mutatták a nagyközönség előtt városi rendezvényeken.

 

 

 

A próbatétel napján részt vettek a Gondozási Központ, a Munkás utcai közösségi és nappali pszichiátriai ellátó egység, a derekegyházi egyesített szociális intézmény, a Csongrád megyei Mozgáskorlátozottak Egyesület szentesi szervezetének, Csongrádról a Csongrád megyei Önkormányzat Aranysziget Otthon Kisréti Otthonának, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon csongrádi tagintézményének tagjai, de bekapcsolódnak a Deák Ferenc Általános Iskolába és a Rákóczi utcai óvodába járó gyermekek is.

 

 

 

A találkozó 9 óra 40 perckor kezdődött fúvószenekari fellépéssel, amit mazsorett bemutató követett. 10 órától közös tornára várták az érdeklődőket, majd Szirbik Imre polgármester hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Fél 11-től kezdetét vették a versenyszámok és a bemutatók. Köztük kerekes-székes-, BMX-, gördeszka bemutató, valamint háromkerekű kerékpár, elektromos moped váltóverseny, iránytó és vizes sorverseny, zsákban futás, kötélhúzás és labdajáték szerepel a programban, egészen 13 óráig, az Öltöztesd fel a barátod elnevezésű versenyszám mellett.

15 óra után bemutatókat láthatott a közönség, köztük óvodás, iskolás, tánc, Nippon Zengo, Aero Dance, Bosu, Fitball és jelbeszédes bemutatót, de a Gondozási Központ és a Kisréti Otthon is produkcióval készült a rendezvényre.

Szentes, 2009. 05. 10.

 

 

.