Születésnap Szentesen

Harminc éves a VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség

 

 

 

A VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség jelenleg mintegy kétezer fős, országos gyermek és ifjúsági szervezet, mely 30. születésnapját ünnepelte 2009. április 3-5. között Szentesen egy „szűk körű” rendezvényen, mintegy 150 fő részvételével.

 

2009. április 3-5 között rendezték meg az országos VE-GA Gyermek és Ifjúsági Szövetség ünnepi "szülinapi" találkozóját. A VE-GA Szentesen alakult meg 1978 szeptember 26-án.

A szentesi ünnepi rendezvényen elsősorban a vezető vegás családok vettek részt a gyerekeikkel együtt. Ebből is adódott az, hogy ez nem egy protokolláris esemény volt, hanem egy kifejezetten családias rendezvény.

Az ország észak-nyugati csücskét kivéve, mindenünnen jöttek, sőt többen Erdély több részéből is.

 

 

 

A 30 év alatt néhány fő híján tízezren fordultak meg a VE-GÁ-ban. A következő években elsősorban a kistérségi és regionális ifjúsági közéletfejlesztésre kívánnak koncentrálni. Emellett fejlesztik a gyermek és ifjúsági táboroztatást. Nemzetközi kapcsolataik legerőteljesebben Erdélyben és Franciaországban, de emellett jó a németországi kapcsolatuk is. Ezek konkrét cseréket jelentenek, amelyek azonban nem egyedi alkalmak, hanem egy folyamatot alkotnak.

Szentes, 2009. 04. 19.

 

 

.