Tragédiák sora az IH-nál

 

 

 

2009. április 22-én az Ifjúsági Ház közvetlen közelében (a kazánház mellett) súlyos gázmérgezést kapott egy gyermek. A kiérkező "mentő" csapatokat meglepte a gázmérgezett fiú mellett fekvő hasi sérült, akinek a teljes bélrendszere a hasfalon kívül volt látható. Ezzel a tragédiával egy időben a Kurca hideg vizébe esett egy "enyhén" ittas fiatalember, aki a hideg hatására sokkot kapott.

 

 

 

A "gödör" melletti úton, ahol a kerékpárútra lehet ráhajtani, egy gyermek esett el kerékpárjával, és az artériáját felsértve kért segítséget az arra közlekedőktől.

Na jó itt befejezzük, de volt még számos sérült volt a területen, de mindenkinek feltűnhetett, hogy a sors ennyire nem lehet kegyetlen hozzánk!

Hát nem is, de a helyszínek jó alkalmat teremtettek a Megyei Elsősegélynyújtó Verseny résztvevőinek, hogy bemutassák tudásukat a gyakorlatban. Ezek a helyszínek képzelt helyszínek voltak, és a bajba jutottak csak játszották sérüléseiket. A vér sem volt igazi, azaz igazi málnaszörp volt egy kis ecettel keverve, hogy azért a sérült se örüljön.

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a képeken látható mozdulatok (fogások) nem biztos, hogy helyesek, ezért senki se a látottak alapján lásson el sérüléseket, hanem inkább a tanultak alapján, de minden esetben értesíteni kell a mentőszolgálatot.

Szentes, 2009. 04. 26.

 

 

 

.