Tavaszi Új Élet Fák

 

 

 

Több mint egy évtizedes hagyományt folytatva évente kétszer az önkormányzat facsemetével lepi meg a város új lakóit. A tavasszal vagy ősszel átadott kis fácskák ott vannak kertekben, a sportcsarnok előtt vagy éppen a ligetben, talán már egy kisebbfajta erdőt is kitenne számuk.

 

 

 

Egyre növekszik az Új Élet Fa tulajdonosainak száma, a gyönyörű tavaszi napsütésben 2009. április 1-jén a Városháza udvarán ezúttal 54 kisgyermeket és szüleiket vártak, akiket Szirbik Imre polgármester köszöntött. Amikor elültetik a fát, gondoljanak arra is, az elkövetkezendő hosszú évtizedek nem fognak mindenkit a városhoz kötni, de legyen egy pont, ahol azt érzi a fa tulajdonosa, egy közösséghez tartozik, fogalmazott Szirbik Imre.

 

 

 

A fák átadásáról még több kép ITT!

 

Tartozzanak össze, növekedjenek, terebélyesedjenek együtt, kívánta a város első embere, aki ezt követően a fára akasztható, névre szóló réztáblákat nyújtott át a jobbára szüleik karjában érkező csöppségeknek. Köztük, ahogyan tavaly ősszel első unokájának, egy féléven belül most a másiknak, Benedek Imrének is saját kezébe adhatta az emléklapot a polgármester.

A szülőkön volt a sor, hogy a kínálatból válasszanak egy facsemetét gyermekük számára, szakmai tanácsokat az elültetéshez Balogh Györgyitől kaphattak. A főkertész kisebb és nagyobb helyigényű növényekkel, ezüstjuharral, szomorú fűzzel, szomorú barka fűzzel, törpe mandulával, vérszilvával és nyírrel szolgálhatott számukra, s mint elárulta, az utóbbi kettő általában a legkelendőbb fafajta a szülők körében.

Szentes, 2009. 04. 08.

 

 

.