Szerb napok Szentesen

Szentesi Majális programja

 

Április 30-án kerül megrendezésre Szentesen az „Otthonunk Európa” sport – és kulturális fesztivál. A rendezvény vendégei hírességek, művészek, illetve Magyarország és Szerbia válogatott sportolói.

 

Április 30-án érkezik Szentesre a szerbiai testvérvárosunk, Bácskatopolya küldöttsége, hogy megújításra kerüljön a két város közötti együttműködési megállapodás, a testvérvárosi kapcsolat 40. évfordulója alkalmából. Ezen a napon városunkban tart háromoldalú megbeszélést a magyar, a szerb és a vajdasági tartományi parlament elnöke is.

 

Örömmel ajánljuk mindenki figyelmébe az alábbi sportrendezvényeket:

Magyarország – Szerbia ifjúsági válogatott vízilabda mérkőzés (a belgrádi világbajnokság nem hivatalos visszavágója) kezdés 16.30-kor

Magyarország – Belgrád ifjúsági válogatott kosárlabda mérkőzés a Sportcsarnokban (kezdés 18.00-kor)

Emellett a zenei és kulturális programok is egyedülállónak és fantasztikusnak ígérkeznek:

 

Ezen a napon a díszkútnál "Népzenei Sokadalom" címmel szerb néptáncegyüttesek műsorai, térzene fúvószenekarokkal és lampionos séta lesz a Luther téren.

Este az Ifjúsági Parkban ("Gödör") Boban & Marko Markovic Orkestar (Szerbia) ÉLŐ KONCERTJE!!! (Akiknek esetleg nem ugrana be elsőre, segítünk egy kicsit: Emir Kusturica nagysikerű MACSKAJAJ (Black Cat White Cat) című filmjének zenéje is az ő munkájuk!)

 

Május 1-jén sem fog unatkozni senki, hiszen a programok tovább folytatódnak: Az egészségesek és segítséggel élők sporttalálkozója keretében egész napos sportprogram várja az érdeklődőket érdekes és játékos ügyességi- és sportversenyekkel, bemutatókkal, koncertekkel, kézműves programokkal, ugrálóvárral, és még sok-sok egyéb érdekességgel az egész család számára a Wellness Colosseumban és annak környékén (Szentes, Ady E. u. 27.).

 

A Pusztai László Sporttelepen (a sportpályákon) Majális sportprogramokkal és színes műsorokkal, az Ifjúsági Házban (Tóth József u. 10-14.) fotókiállítással, koncertekkel és tűzzsonglőr-bemutatóval várnak minden kedves érdeklődőt.

Május 2-án folytatódik a Majális a Pusztai László Sporttelepen motoros találkozóval, motoros felvonulással, rock koncertekkel, és este a Zorall együttes élő koncertjével! Jó szórakozást kívánunk!

 

 

 Kinagyítható!

Szentes, 2009. 04. 26.

 

 

.