Rigó-Suli sportnapok Szentesen

 

 

 

A Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon Tagintézményében került megrendezésre, 2009. április 9-11 között a Rigó-Suli sportnapok.

 

 

 

A rendezvényen bárki részt vehetett, aki időben regisztrált a sportversenyek bármelyikére. A program az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium által kiírt Tárt Kapus Létesítmények Pályázati Program támogatásával valósult meg.

Az országos program lényege, olyan integrációs törekvés, mely fogyatékos és ép iskoláskorú gyermekek közös részvételével a szabadidő hasznos eltöltése, a közös sportolás élménye, az egészséges életmódra nevelés. A programban közösen sportoltak családban és gyermekotthonban élő gyermekek.

 

A rendezvény több száz képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

 

A jó hangulatú sportnapok első napi programjában szerepelt: zenés gimnasztika, teremfoci, ping-pong verseny, ügyességi verseny (dekázás és ugrókötelezés), jóga, lovaglás, egészségsarok-vetélkedők. Első nap 85 gyermek 140 regisztrációt adott le. Volt, aki három sportágban is indult. Minden résztvevő kapott italtallért és ételtallért, melyért a büfében választhatott a különböző étel és italféleségek között, melyek az egészséges táplálkozás jegyében készültek.

Eredményhirdetéskor minden résztvevő gyümölcsöt és müzliszeletet kapott részvételéért. Az eredményes sportteljesítményeket oklevéllel, és kupával jutalmazták.

 

 

 

2. nap

 

 

 

A program második napján hasonló létszámban regisztráltak a gyerekek a különböző sportprogramokra. Ekkor vendégeink voltak székhelyintézményünkből, Hódmezővásárhelyről középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek is.

 

 

 

A második napi program szintén zenés gimnasztikával kezdődött. Volt még csocsóverseny, váltóverseny, egyéni erőpróba (medicin labda-dobás, helyből távolugrás, szökdelés, négyütemű fekvőtámasz), kötélhúzás csapatban, és volt egészségsarok, ahol ehető virágokat alkottak a gyerekek, a szebbnél szebb szélforgókat pedig a szemközti játszótéren próbálták ki.

 

 

 

3. nap

 

 

 

A programot harmadik nap egy Szentes-kerülő gyalogtúra zárta. Ezen 28 fő vett részt. Volt a gyerekek között csongrádi nevező is.16 km-t gyalogoltunk a Kurca vonalát követve. A túra végén mindenki emléklapot vihetett haza.

Szentes, 2009. 04. 19.

 

 

.