Mustra Gála

 

 

 

A Petőfi Szálló átépítése miatt, a megszokottól eltérő helyszínen, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezték meg a Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatának Mustra-gáláját 2009. március 28-án. A műsorban a tanév folyamán elkészített produkciókat láthatták az érdeklődők, a kiválóan mustrázott diákok tolmácsolásában.

Olyan darab is színpadra került, melyet a kapolcsi művészeti fesztiválra készítettek el a diákok. A gálaműsor előtt már az Ady Endre utcai parkolók tömöttsége is előre jelezte a színházkedvelőknek, hogy nem lesz egyszerű feladat bejutni a nézőtérre. A patinás épület aulájában azonban kiderült, gondoltak erre előre a szervezők, akik a modern technika adta lehetőségeket kihasználva élő közvetítésben vetítették az előadást egy közeli teremben.

 

 

 

Így két helyszínen is családias, baráti hangulat fogadhatta a megjelenteket. A nézők között ismerős arcokat láthattak a szentesiek. Nem csoda, hiszen a régi drámaisok, és az iskola más fakultációs egykori tanítványai közül is sokan ilyenkor hazatérnek az intézményhez.

 

 

 

 Jönnek nosztalgiázni, ismét átélni azt az egyedi hangulatot, mely évtizedek óta meghatározza a gimnázium légkörét. És jönnek azért is, mert így az egykori iskola társakkal való találkozás mellett ismerkedhetnek az új tehetségekkel is, akik közül soknak a neve reménység szerint összefonódik majd a jövő színjátszásával. Színes produkciókat láthatnak és hallhatnak, köztük saját rendezésben színdarabokat, népdalokat, meseegyvelegeket, verseket, dalokat, monológokat, jeleneteket, dalokat és kabarét. A különböző műfajok és a színjátszó diákok pedig évről-évre garantálják a vidám szórakozást és a jó hangulatot.

 

 

Szentes, 2009. 04. 06.

 

 

.