Megújul a Honvéd, a Klauzál, a József Attila,
a Sopron sor és az Esze Tamás utca

 

 

 

Százmillió forintot költ a szentesi önkormányzat az idén a város útjainak korszerűsítésére, ezért a 2009-es év az útépítések éve Szentes térségében. Már folyamatban van a Tisza-híd felújítása, a Szegvári út korszerűsítése, a Csongrádi út és a Galamb utca közötti útszakasz (ún. Vecseri-fok) megépítése állami, önkormányzati és pályázati pénzekből. A beruházások elsődleges célja a kistérségi központban található közintézmények és a munkahelyek elérhetőségének javítása.

 

 

 

Az utak állapota az utóbbi évek megnövekedett forgalma miatt jelentősen romlott, teherbírásuk a jelenlegi közúti közlekedési, forgalmi és forgalombiztonsági igényeket már nem elégítették ki. Ezért jelentősek a folyamatban lévő rekonstrukciós munkák, amelyek Szentes jobb megközelíthetőségét szolgálják.

 

 

A Honvéd utcai sajtótájékoztató a témával kapcsolatban

 

A fejlődést, a város további szépülését tapasztalhatja hamarosan a lakosság. A korábbi évekhez hasonlóan tudniillik az idén is elkezdődtek március végén a lakóutca-program útfelújítási munkálatai. A következő hetekben több városrészben is egyidejűleg dolgoznak majd az építők: a Kertvárosban, a belvárosban és az Ilona-parton, a napokban ugyanis már átadták a munkaterületeket a kivitelező Duna Aszfalt Kft.-nek. A nyílt közbeszerzési eljárásra 5 kivitelező jelentkezett. Az elmúlt év őszén döntött a Csongrád Megyei Területfejlesztési Tanács az önkormányzatunk által benyújtott útfelújítási pályázatokról. Az elnyert pénzek a beruházások teljes költségének közel 50 százalékát teszik ki; a süllyesztett szegély és nemesített padka építési költségeit teljes egészében az önkormányzat viseli.

 

 

 

A szentesi lakóutca-felújítási program a következő utakat érinti:

- Honvéd utca (Csongrádi körforgalom — Drahos u. között),

- Klauzál utca (Kossuth u. — Arany J. u. között),

- József Attila utca (József A. u. 4-től — Bacsó B. u. — Új utcai tömblakások belső útjain),

- Sopron sor (Villogó u. — Temető bejárata között) és

- az Esze Tamás utca (Nyár u. —Ilona-part között) jelzett szakaszán. A közel 25 ezer négyzetméteren folyó munkák az útszegélyek kiépítését, az útpadkák felújítását, a közműszerelvények szintre emelését és az útpálya teljes aszfaltszőnyegezését jelentik.

Szentes, 2009. 04. 15.

 

 

.