Mi újság a Polgár családban?

 

A Kristóf Meggyógyul Alapítvány és Polgár Kristóf családja 2009. március 1- én rendezett jótékonysági táncestet a sportcsarnokban, mely teljes bevételét a szentesi kisfiú angliai májátültetésére és Kristóf műtét utáni rehabilitációjára fordítják.

 

 

 

A most egyéves csöppségről két hónapos korában derült ki, hogy súlyos beteg, a kór csak májátültetéssel gyógyítható. A donor az egyik szülő lesz, a transzplantációt pedig az angliai Birminghamben végzik el.

 

 Kristóf Meggyógyul Alapítvány

11600006-00000000-33272812

 

A család március 19-én utazott ki Angliába, hogy minél előbb megvizsgálhassák Kristófot, akit az angol orvosok egy kutatási program keretén belül alaposan kivizsgáltak.

Hosszú órákat beszélgettek az orvosok Csabával és Erikával, Kristóf szüleivel. A transzplantációra való felkészítést azzal kezdték, hogy Kristóf megerősödjön, érje utol korának fejlettségi szintjét, mert akkor lehet biztonságban elvégezni a műtétet.

 

Az angliai orvosoknak köszönhetően az elmúlt bő 1 hónap alatt közel 3 cm-t nőtt a kisfiú és súlya is csaknem 1 kg-al gyarapodott. Elég sok vizsgálat van még hátra, de Kristóf a körülményekhez képest jól van, teszi a dolgát, növekszik és gyarapodik - tudtuk meg Polgár Csabától, Kristóf apukájától, ugyanis sikerült SKYPE-on keresztül kapcsolatot teremteni az Angliában kint tartózkodó családdal.

 

A vizsgálatok alapossága megnyugtatta a családot is, és azt a lehetőséget, hogy külföldön gyógykezelhessék Kristófot minden támogatónak köszönik. Még három hónap van hátra, hogy olyan fejlettségi szintre kerüljön Kristóf, hogy az operációt el tudják végezni.

 

Eddig is nagyon sok segítséget kaptak, a szinte már reménytelennek tűnő helyzetben, de mindig jött valaki aki segített, és nem tudják eléggé kifejezni hálájukat a segítőknek, támogatóknak. Egy szentesi fiatalember segítségével sikerült olyan lakást bérelniük, mely az 1 millió lakosú Birminghamben 6 percnyire van a Children Hospital-tól (Gyermekkórháztól). Így nem kell a kórházban bent feküdni Kristóffal, hanem családi környezetben tudják eltölteni hétköznapjaikat.

 

Amennyiben bárki szeretne segíteni Kristófnak, az megteheti a fenti számlaszámon!

Szentes, 2009. 04. 21.

 

 

.