Digitális osztálynapló a Kiss Bálintban

 

 

 

2009. április 6-án tájékoztatót tartottak a digitális osztálynapló lehetőségeiről a Kiss Bálint Református Általános Iskolában.

Karikó-Tóth Tibor igazgatótól megtudtuk, hogy "igen erősen" gondolkoznak a digitális osztálynapló bevezetéséről, mely nem csak a tanárok munkáját segíti, hanem a szülők jobb tájékoztatását is segíti.

Pl. ha egy tanuló az első öt percről késik az egyik óráról, és azt a tanár rögzítette, akkor az óra végén már a szülő is látja interneten keresztül. Lehetőség van arra is, hogy a tanárok a témazárókat előre megtervezzék, így nem fordulhat elő, hogy egy napon akár négy témazárót írjon a diák, mert a pedagógusok előre jelezhetik egymásnak a témazárók időpontját.

 

 

Kinagyítható!                                       

A bemutatott "Dina" névre hallgató digitális osztálynapló mindent nyilvántart és rögzít, ami felmerül egy iskola életével kapcsolatban. Lehetővé teszi, a könyvelt órák alapján, a tanárok haladási naplójának tantárgyi bontásban való megtekintését és nyomtatását. Az osztályfőnökök és arra jogot kapó felhasználók látják tanulóik összes tanulmányi és egyéb adatait, valamint kezelik a hiányzások igazolását. Alkalmas a naplórendszer a tanulmányokkal kapcsolatos hagyományos és modulrendszerű képzésnek megfelelő nyomtatványok elkészítésére is (csoportlisták, osztályozó napló, félévi értesítők, törzslapok). Elérhetőek a rendszerben tanulmányokra vonatkozó információk: osztályátlagok, tantárgyi átlagok, hiányzási statisztikák, stb.

Szentes, 2009. 04. 15.

 

 

.