CIVIL ÖSSZEFOGÁS CSONGRÁD MEGYÉBEN

 

Immár negyedik éve rendezik meg a szentesi civilek a város önkormányzatával összefogásban a Civil Napot. Minden évben más-más vezérfonal mentén: városi, térségi, hálózatépítő nap zajlott le 2006-2008-ban. Idén a Művelődési Iroda koordinációja mellett jelentős civil együttműködés alakult ki, amelynek eredménye a Szivárvány Alapfokú Művészeti Iskoláért Alapítvány NCA-hoz benyújtott pályázata. Ennek segítségével előreláthatólag sikerül forrást teremteni még szélesebb körű, hosszabb időtartamú szakmai tanácskozásra.

 

 

Április 24-26-án lehetőség adódik arra, hogy az egész megyéből (Szegvár, Mindszent, Csongrád, Kistelek, Kistelek, Szeged) érkezzenek a civil szférában tevékenykedők Szentesre, tovább bővítve ezáltal az információcsere, a jó gyakorlatok átadásának lehetőségeit.

A magas színvonalú szakmai előadások mellett fontos szerepet kap a közösségépítés és fejlesztés, illetve a fiatalok és részvételi lehetőségeik a civil szférában. A rendezvény ideje alatt felépül és ingyenesen használható az Ifjúsági Foglalkoztató Kalandpark (pénteken és vasárnap a Művészetek Házában, szombaton pedig a St. Jupát nyílt napján a Dózsa-Ház mellett). Mászófal, slack-line, gólyaláb, kerekesszékes akadálypálya csalogatja az érdeklődő fiatalokat.

Az elmúlt évek hagyományait követve többféle kézműves tevékenység kipróbálására is lehetőség nyílik, így a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő időtöltést. A belépés díjtalan, a szervezők nagy szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne közelebbről megismerkedni a megyei civilek sok-sok embert érintő tevékenységével, vagy eltölteni egy kellemes napot szép környezetben, kulturált szórakozással. Bővebb információt a programokról a 311-493 telefonszámon, vagy a civilpont@szentes.hu  e-mail-címen kaphatnak, a részletes program a Szentesi Mozaikon is megtekinthető.

Szentes, 2009. 04. 23.

 

 

.