Április 30.

Beszámoló a szerb-magyar nap eseményeiről

 

 

 

Április 30-án, délután 5-kor kezdődött a Magyarország-Szerbia közötti ifjúsági válogatott vízilabda mérkőzés a Szentesi Üdülőközpont versenymedencéjében. A két ország himnusza közben néhány percre "megállt az élet" a strand területén: még a gyerekek is megálltak a himnusz idejére az úszóedzés közben a medencében.

 

 

 

A meccset (amelyet a Belgrádban rendezett világbajnokság nem hivatalos visszavágójaként, és - reményeink szerint - a 2012-es londoni olimpia lehetséges döntőseinek előzetes összecsapásaként emlegettek) Szerbia nyerte 8:6-os végeredménnyel. Közben óriási vihar kerekedett orkán erejű széllel, villámlással, mennydörgéssel és szakadó esővel.

 

 

 

Mivel szabadtéri medencében folyt a küzdelem, felmerült az is, hogy esetleg le kell fújni a meccset a játékosok és a nézők biztonsága érdekében, de erre végül nem került sor.

 

 

 

Sajnos azonban egy rövidke műsor után a zivatar "elmosta" a Luther téren rendezett "Népzenei Sokadalom" elnevezésű folklór találkozót a szerb néptánc és népzenei együttesek és a magyar fúvószenekarok fellépéseivel.

 

 

 

A Sportcsarnokban rendezett Magyarország-Szerbia ifjúsági válogatott kosárlabda mérkőzés szintén a vendég csapat (69:100 arányú) győzelmével zárult.

 

 

 

A lampionos séta után a helyiek által "Gödörnek" nevezett Ifjúsági Parkban folytatódott a rendezvény a Boban & Marko Markovic Orkestra nagysikerű műsorával, melyre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy egy zsebkendőt se lehetett volna leejteni az Ifjúsági Ház Színpadának környékén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az első sorokban természetesen szerbiai vendégeink (sportolók, néptáncosok) csináltak igazi mulatós hangulatot, mely lassacskán átragadt a szentesiekre is. Összességében elmondható, hogy a meghiúsult diplomáciai csúcstalálkozó és a zivatar ellenére a rendezvények mégiscsak sikeresek voltak, ahol mind a vendégek, mind a helyiek felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak.

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2009. 05. 10.

 

 

.