Véradókat köszöntöttek

 

 

 

Az elmúlt esztendőben nem a véradók napján (november 27.) vagy annak közelében köszöntötték Szentesen a többszörös véradókat, hanem az idén (2009-ben) március 6-án. Ennek több oka is volt, de a legfőbb, hogy a Központi Konyha amely minden évben helyet ad a rendezvénynek felújításon esett át. A frissen átadott étkezdének ez volt az első hivatalos rendezvénye ahol a Vöröskereszt területi vezetősége, a szentesi kórház vérellátó osztálya és az "Együtt a Véradókért Szentesen" alapítvány a szentesi és környékbeli véradókat, akik már legalább 30-szor nyújtották karjukat.

 

 

 

A véradás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, az ünnepi beszédekből is ez világlott ki.

- Három megye tíz vérvevő helyén évente több mint 60 ezer egységnyi teljes vért veszünk le, ebből a régióközpontban korszerű módszerrel 3 alapvető készítmény lesz, ezért szól így a szlogenünk: "Adj vért és ments meg 3 életet!" - mondta dr. Szekeres Veronika régióigazgató főorvos.

 

Dr. Molnár Gyula elnök az alapítványról elmondta: 1990-ben alakult az országban egyedülálló módon 200 ezer forint alaptőkével, mely mára több mint 4 millióra nőtt, s idén 200 ezer forint jött össze a felajánlott adó 1 %-okból. Ezt az összeget és a törzstőke hozadékát, összesen félmillió forintot osztottak ki az ünnepségen.

A rendezvény képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

Szentes, 2009. 03. 14.

 

 

.