A múlt és jövő, egy napon

 

 

 

Visszatekintünk, és előre megyünk. Ennek szellemében tartották meg Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnokának 2008. évi értékelő, és 2009. évi feladatszabó értekezletét.

A rendezvényen részt vett Benkő Tibor altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka is. Az értekezleten Nyers József mérnök ezredes a zászlóalj parancsnoka értékelte az alakulat 2008. évi tevékenységét. Kiemelte, a zászlóalj személyi állománya előtt sok feladat volt az elmúlt évben, melyeket sikeresen megoldottak. Kiképzések, felkészítések, gyakorlatok, személyügyi, hadműveleti, logisztikai tevékenységek, és még sorolhatnánk a szakágakat, részletes értékelésre kerültek. Fontos volt a városi, társadalmi kapcsolatok erősítése, melynek kapcsán a zászlóalj munkája elismeréséül, a múlt évben, alakulatzászlót kapott Szentes város Önkormányzatától.

 

 

 

Előre tekintve, a parancsnok feladatot szabott az állomány számára a 2009. évben a zászlóalj előtt álló feladatok, elvárások alapján. Fő hangsúlyt kell fektetni a nemzetközi kötelezettségeink teljesítése mellett, a kiképzési tevékenységek végrehajtására, hiszen a Magyar Honvédség éves gyakorlata a műszaki zászlóalj tevékenységére fog épülni.

 

 

 

Ezt követően Benkő Tibor altábornagy elmondta, a múlt év feladatai alapján, a zászlóalj nagyon tisztességes és becsületes munkát végzett, melyről elismeréssel kell szólni. Megköszönte a lelkiismeretes munkát, és ismertette elvárásait a zászlóaljjal, a személyi állománnyal szemben. Az állománygyűlés után, a helyi sajtó számára megrendezett sajtótájékoztatón Benkő altábornagy hangsúlyozta, 2009. év egyik feladata emberközpontúbbá tenni a Magyar Honvédséget, ahol első számú érték az ember, maga a katona.

Kérdésekre elmondta, azok a szakmai ismeretek és a technikai eszközök, mellyel rendelkezik a zászlóalj, olyan képességek, melyekre szükség van, ezek a képességek nélkülözhetetlenek, ezért kiemelt helyen és feladattal kell kezelni a Műszaki Zászlóaljat. Nyers ezredes ismertette a sajtó képviselőivel az alakulat fontosabb rendezvényeit, mint például az áprilisban megrendezésre kerülő Műszakiak Napja, vagy a májusban megrendezésre kerülő Zenekari Fesztivál, melyek nyitottak lesznek a civil lakosság számára is.

Szentes, 2009. 03. 25.

 

 

.