8. TÉLBÚCSÚZTATÓ KARNEVÁL  - 1. nap

 

 

 

„Erőpróba” az idővel

Pénteken kezdetét vette Szentesen a 8. Télbúcsúztató Karnevál. Délelőtt a Tél még borongós idővel és csepergő esővel akarta megmutatni, hogy azért itt még ő az úr, de a szentesiek töretlen jókedve délutánra megenyhítette a zord körülményeket. A programok kezdetére előbukkantak az első napsugarak is, ami egy kis melegséget költöztetett a karneválozók szívébe.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

„Itt a farsang, áll a bál…”

A hangulatot a szlovén busók és jelmezesek megjelenése alapozta meg, akik között a kalózoktól a reneszánsz udvarhölgyeken keresztül mindenféle különös szerzetet lehetett megcsodálni. A forgatag a Városháza elől indult végig a városon a busók jellegzetes kolompolós tánca és karikás ostorok csattogása közepette, hogy útközben magával ragadja a város apraját-nagyját.

 

 








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

A kisvonat főleg a gyerekek körében volt nagyon népszerű, de a fogatosoknak sem volt okuk panaszra. Eközben a Kossuth téren már hangolt a Ladánybene 27 az esti koncertre, kézműves kereskedők kínálták portékáikat, és a gasztronómiai pavilonok ínycsiklandó illatáradata mellett a forralt bor is felmelegítette a didergőket.

 

 

 

„Kell egy ház…”

Az ovisok műsorai után a Ladánybene 27 hozott igazi napfényes nyári hangulatot a Kossuth térre. A reggae zene koronázatlan magyar királyai nem okoztak csalódást a télbúcsúztató tömegnek; hamisítatlan forró tengerparti hangulatot teremtettek a fülbemászó dallamokkal, amelyek egykettőre megmozgatták az eleinte kicsit fagyos társaságot. Jamaica a Megyeháza elé költözött; fiatalok és idősebbek nem törődve a hideg széllel, együtt mozogtak a zenével az egész téren.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 

 

Ha az időjárásban még nem is volt érezhető a tavasz beköszönte, az emberek lelkében már egész biztosan megindult a felmelegedés. A másfél órás koncert alatt nem feledkezhettünk meg a stílus halhatatlan atyjáról, Bob Marley-ról sem, aki a napokban ünnepelte volna 64. születésnapját. Tiszteletére két egykori szerzeményét is eljátszotta a zenekar, a közönség nem kis örömére. A repertoárban szerepelt a „Kell egy ház” című nagysikerű sláger is, amit az együttes énekese így konferált fel: „Ebben a nehéz helyzetben (gazdasági világválság – a szerk.) sem szabad lemondanunk arról, hogy kell egy ház, csak ennek a háznak a szívünkben kell lennie…”








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!



















































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

 

 Folytatjuk!

Szentes, 2009. 03. 04.

 

 

.