20 pontban a horgász közgyűlésről

 

 

Kedves horgásztársaim!

A közgyűlésen a "hozzászólások " napirendjén felolvastak mintegy 20 pontba foglalt javaslatlistát, és ott, és azonnal elfogadásra javasoltak.  Ezekről dönteni nem lehetett, mivel nem voltak előkészítve és nem tartoztak a közgyűlés napirendi pontjai közé. Mivel ezek a javaslatok a tagság egy részének a felvetései voltak, mi sem természetesebb, hogy tárgyaljunk róla.

Ott a közgyűlésem megígértem, hogy a legközelebbi vezetőségi ülés időpontját közzé tesszük, és hívunk minden érdeklődőt, javaslattevőt erre az alkalomra. / Az alapszabály 5.§ 3. pontja alapján a tag, a veztőség ülésein tanácskozási és indítványtételi joggal részt vehet./

A február 18 -án közzétett, március 5-én tartandó vezetőségi ülésre szóló meghívót 20 fő fogadta el. A két és fél órás első napi rendi pontot alaposan kiveséztük, nem maradt megtárgyalatlan  pont.

  1. A Gerecz tavi versenyek mivel több évtizedes tradíciók, továbbra is megrendezésre kerülnek.

  2. A telepítések után  három hétig nem lehet napi jegyet kiadni.

  3. A Kurcán elektromos csónakmotor használata tilos.

  4. A compót és az aranykárászt védetté nyilvánítjuk, fogásuk tilos.

  5. A fogási lehetőségek nem változnak.

  6. Afrikai harcsát nem telepítünk vizeinkbe.

  7. HALAK MÉRETKORLÁTOZÁSA: SÜLLŐ 40 CM, CSUKA 50 CM, PONTY A TAVAKBÓL 60 CM FELETT NEM VIHETŐ EL, AMÚRT 60CM FELETT LEHET ELVINNI, 100 KG ÉVI MENNYISÉG FOGHATÓ. Ez a szabály érvényes erre az évre is, a legközelebbi közgyűlés fogja megerősíteni.

  8. Június 15 és szeptember 30 között lehet parti foglalt helyet létesíteni a Gerecz tavon, melyet táblával kell megjelölni.  Ennek díja 5000 Ft. A befolyó összeget az út javítására kell fordítani.

  9. A Gerecz tó melletti utat a lehetőségeink függvényében javítjuk, ám ehhez kérjük a tagság segítségét. / esetlegesen a törmelék szétterítéséhez/.

  10. Vasárnap délig lehet napijegyet váltani. A Rákóczi F. úton az állateledel boltban a halbolt mellett.

  11. Halnevelő létesítése szabályokhoz és engedélyekhez kötött, a technikai, személyi és pénzügyi feltételei nem adottak.

  12. A kívülről akasztott halat kivétel nélkül vissza kell engedni. / aki nem ezt teszi, kimeríti az állatkínzás vétségét/.

  13. A költségvetés keretei között díjazzuk a horgászmestert, az ellenőrök is szerény díjazásban részesülnek.

  14. Meg vizsgáltattuk a tavainkat, 4x 5000 Ft, egyszer 10.000 Ft-ba került. Minden vizsgálat azt állapította, meg, hogy  nincs bennük az ivadék számára megfelelő táplálék.

  15. Az egyesület irodájánál a nyitva tartása megfelelő, a hosszabb nyitva tartást semmi nem indokolja, személyi feltétele sincs.

  16. A 2 alkalmazott egyetlen minimál bérért végzi a munkát.

  17. A szabálytalankodókkal szembeni keményebb szankciókra felhívtuk a Fegyelmi Bizottság jelen lévő elnökét.

  18. Az inrtenzív vizeket magasabb jogszabály tiltja.

  19. Megfogadtuk azt a javaslatot, hogy oklevéllel köszönjük meg a kiemelkedő eredményt elérőket.

  20. A most elfogadott szabályokat a 2010 évi közgyűlésen megerősítjük.

 

 

Fél nyolckor fejeződött be ennek a napirendi pontnak a tárgyalása, majd a további napirendi pontok megtárgyalása következett. Ezek közül közérdeklődésre tart számot a telepítési terv, melyet az iroda ablakában és a horgászboltokban kifüggeszt a horgászmester. És ha már itt tartunk, a következő a menetrend a tavaszt illetően: Április 3 -án / pénteken /  tíz mázsa ponty kerül telepítésre a pankotai tóba,  tilalom nincs. Öt mázsa ponty kerül telepítésre a  Gerecz tóba, azzal a kifejezett szándékkal, hogy "felverjék" a nagytestű harcsákat, melyek kifogására kerül megrendezésre egy országos pergető horgászverseny. Kizárólag védett horgú pergető felszereléssel.

Április 5-én vasárnap 6 órától szabad a horgászat 7-én kedden 18 óráig.  Április 8-án szerdán lesz telepítés a Gerecz tóba, 25 mázsa ponty. Itt, szerda 6 órától tilos a horgászat egészen 11-én szombatig a Gerecz Elemér emlék versenyig, melyre ez úton is hívok minden érdeklődőt. A versenykiírást figyeljék a horgászboltokban. Március 3-án kaptam a telefonos értesítést, hogy az FVM -től még tavaly megígért 5 mázsa kétnyaras pontyot a következő napon szállítják. Másnap meg is érkezett a szállítmány, a Mátéffy Ferenc utca végénél került betelepítésre. Ez úton is kérem, hogy aki rész kíván venni április 3-án és 8-án a hal átvételnél az jelezze az irodában vagy közvetlenül a horgászmesternél.

Nyomatékosan felhívom a figyelmet NE  DOBÁLJUK SZÉT A SZEMETET, SZEDJÜK ÖSSZE, tartsuk tisztán a vizek partját. A szemetes helyen horgászás fegyelmi vétség.

Füsti-Molnár Lajos elnök

Szentes, 2009. 03. 15.

 

 

.